fbpx
Skip to main content
JKO

Nova donacija PARKING SERVISA beogradskim porodilištima (VIDEO)

Foto: Srbija Danas
JKP "Parking Servis" je završilo drugi ciklus akcije "Bebi parking mesto" potpisivanjem ugovora i uručenjem medicinske opreme beogradskim porodilištima. 

Ove godine GAK "Narodni front" dobila je pet kardiotokografa (CTG), Klinika za ginekologiju i akušerstvo KCS instrumente za histeroskopske intervencije, a Bolnica za ginekologiju i akušerstvo KBC "Zvezdara" devet kontejnera za sterilizaciju hirurških instrumenata i tekstila.

Svečanosti u Klinici za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Srbije prisustvovali su pomoćnik direktora prof. dr Jovica Milovanović, direktor JKP "Parking servis" Beograd Andrija Čupković i predsednica opštine Savski venac Irena Vujović. Čupković je uručio donaciju direktorima ovih ustanova.

- "Parking servis" pokušava da na ovaj način poboljša uslove u porodilištima koja se nalaze u zoniranom području. Drago mi je što je, na primer, uz pomoć sonde za ultrazvuk, koju smo prošle godine donirali porodilištu "Narodni front", više hiljada trudnica prvi put videlo sliku svoje bebe. Ove godine smo za tri porodilišta od prihoda sa "Bebi parking mesta" ponovo obezbedili opremu koju su sama porodilišta tražila. Od sledeće godine, u trećem ciklusu akcije "Bebi parking mesta", biće uključeno još jedno porodilište - Bolnica za ginekologiju i akušerstvo u okviru Kliničko-bolničkog centra "Zemun". Apelujem na vozače da, kada vide znak, parkiraju baš na "bebi parking mestu" jer novac kojim plaćaju parkiranje ide za kupovinu medicinske opreme porodilištu u blizini koga se nalazi ovo parking mesto - izjavio je Čupković.

Novčana sredstva za kupovinu medicinske opreme se prikupljaju na godišnjem nivou od prihoda sakupljenog od plaćanja parkiranja sa posebno obeleženih parking mesta ispred porodilišta. 

U blizini svakog porodilišta obeleženo je po šest "bebi parking mesta". S obzirom na to da ove godine zakonski sistem parkiranja obuhvata još jedno beogradsko porodilište, novčana sredstva u trećem ciklusu akcije će se prikupljati od naplate parkiranja sa ukupno 24 "bebi" parking mesta.

"Parking servis", kao društveno odgovorno preduzeće, pored akcije "Bebi parking mesto", na sličan način realizuje i akciju "Đačko parking mesto" uz pomoć koje se doniraju nastavna sredstva osnovnim školama sa zoniranog područja Beograda.

 

Vremenska prognoza
Umerena kiša
8 Beograd