Skip to main content
Vladimir Putin

Novo Putinovo ČUDO: Rusi prave još jedan MEGA PROJEKAT, tri puta skuplji od Krimskog

Foto: Profimedia
Vrednost projekta, prema procenama, iznosiće 543,3 milijardi rubalja

Železnički most na Sahalinu koji će povezati ostrvo sa kontinentalnim delom Rusije biće 3,5 puta skuplji od Krimskog mosta, piše "Komersant", pozivajući se na preliminarne procene Ruskih železnica.

Prema dokumentima kompanije, put će se protezati od Selihina u Habarovskom kraju, kroz najuži deo Tatarskog moreuza, do Niša na Sahalinu. Most će biti dugačak šest kilometara, dok će ukupna dužina puta iznositi 585 kilometara.

Vrednost projekta, prema procenama Ruskih železnica, iznosiće 543,3 milijardi rubalja, do čega će za most otići 252,8 milijardi rubalja. Još 90 milijardi rubalja će biti potrošeno za železničke pruge na Sahalinu i skoro 100 milijardi rubalja za dubokovodni terminal u Iljinskom, odakle će ugalj biti transportovan vozovima.

Krimski most
Foto: Profimedia

U kompaniji su naglasili da su parametri "preliminarni", dok se projekat nalazi u fazi izrade. Građevinski radovi počeće 2019. godine.

Kako navode eksperti lista, most na Sahalinu će po kilometru biti 3,5 skuplji od Krimskog mosta. To se objašnjava trusnim terenom, kompleksnim inženjersko-hidrološkim uslovima, nepristupačnošću terena i geografskom pozicijom na krajnjem severu.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
34 Beograd