fbpx
Skip to main content
polovni automobili

OVO JE NAČIN DA UŠTEDITE 2.000 EVRA KAD KUPUJETE AUTO! Mnogi ne znaju za ovaj potez - evo gde sve može da se koristi

Foto: Profimedia/ilustracija
Trgovci smišljaju razne načine da prodaju robu kupcima.

Mnogi ne znaju da mogu solidno da zarade na "starim stvarima". Tako stari akumulator može da se "utopi" za oko 1.500 dinara, frižider za 1.000, a veš-mašina za oko 800 dinara, što snižava cenu onoga što kupujete.

ŠTA NAM DONOSE PAMETNA BROJILA? Ovo će morati da imaju svi - otkriveno koliko će koštati građane

ŠTA NAM DONOSE PAMETNA BROJILA? Ovo će morati da imaju svi - otkriveno koliko će koštati građane

SRBIJA 37 TONA REZERVI ZLATA VRATILA U ZEMLJU: Od 2012. godine uvećane skoro dva i po puta

SRBIJA 37 TONA REZERVI ZLATA VRATILA U ZEMLJU: Od 2012. godine uvećane skoro dva i po puta

USKORO NOVA POMOĆ DRŽAVE! Biće isplaćeno 10 miliona evra

USKORO NOVA POMOĆ DRŽAVE! Biće isplaćeno 10 miliona evra

Ovaj vid kupovine "staro za novo", podrazumeva da novi proizvod platite uz malo ili znatno umanjenu cenu tako što donesete stari proizvod koji potom ide na reciklažu.

Ovim potezom su muke olakšane i krajnjem kupcu, jer neki proizvodi ne smeju da se ostave kod kontejnera, a za to preti novčana, pa čak i zatvorska kazna.

Vozači lesto u zimskom periodu prodaju stare ispražnjene akumulatore za 700 do 1.500 dinara i tako sebi okalšavaju kupovinu novih. Isti je slučaj i sa automobilima, belom tehnikom, mobilnim telefonima, pa čak i odećom.

UŠTEDA I 2.000 EVRA

Trenutno gotovo da nema prodavca vozila koji ne praktikuje prodaju po sistemu "staro za novo", a neke auto-kuće nude čak i do 2.000 evra za stari automobil ukoliko kupite njihovo vozilo.

- Automobile uzimaju, pa čak i demolirane, jer oni svakako moraju na reciklažu ili otpad, a time novi vlasnik automobila često ne stiže da se bavi. Ovako dobija benefit, ne razmišlja šta će sa starim autom. To jeste veoma društveno odgovorno od strane tih trgovaca koji uzimaju stare stvari, ali i sjajan marketinški trik, samo s dobrim posledicama - istakao je ekolog Dejan Zagorac i dodao da slične akcije pojedini lanci imaju i kada je u pitanju bela tehnika.

- Za kupovinu novog frižidera možete dobiti popust od 600 do 1.000 dinara, a za staru veš-mašinu i šporet dobija se popust oko 800 dinara. Starim bojlerom za novi ostvaruje se popust od 350 dinara, a za mikrotalasnu 250 dinara. Ista stvar je i s mobilnim telefonima. Takođe, česte su akcije modnih brendova, koji daju simboličan popust od 10 odsto za kupovinu odeće njihovog brenda ukoliko donesete tri stara komada garderobe - ističe Zagorac.

Vremenska prognoza
Clear sky
12 Beograd