Skip to main content
Vrnjačka banja

Penzionerima i korisnicima porodičnih penzija BESPLATAN BORAVAK u 24 banje

Foto: Profimedia
Sredstvima Fonda PIO biće pokriveni i putni troškovi

Penzionerima će i ove godine biti omogućena besplatna rehabilitacija u jednoj od 24 banje u Srbiji, a novi konkurs očekuje se najverovatnije do kraja aprila, potvrđeno je u četvrtak usvajanjem Odluke o izdvajanju sredstava za rehabilitaciju korisnika penzija za 2018.

Finansijskim planom Reupubličkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje za društveni standard penzionera, kojih prema poslednjim podacima u Srbiji ima oko 1,7 miliona, Fond PIO je u 2018. predvideo sredstva u iznosu od 420,2 miliona dinara. Ovo je za oko 30 miliona veći iznos u odnosu na 2017, odnosno, oko 60 miliona više nego u 2016. godini.

Tako sredstava za besplatnu rehabilitaciju penzionera, koja čine 93,3 odsto od ukupne svote, iznose čak 392,9 miliona dinara. Preostala sredstva namenjena su za isplaćivanje solidarne pomoći najugroženijim penzionerima.

Vrnjačka-banja.jpg
Foto: Profimedia

Sredstvima Fonda PIO biće pokriveni putni troškovi, kompletan lekarski nadzor i terapije tokom desetodnevnog boravka u banji, a novac će biti raspoređen prema kategorijama osiguranika.

Prema odluci Upravnog odbora Fond PIO će pokrivati dnevne troškove lečenja penzionera i korisnika porodičnih penzija u iznosu od 2.800 dinara u 24 rehabilitaciona centra u Srbiji, a za slepe korisnike i decu sa invaliditetom koji su korisnici porodičnih penzija biće plaćeni troškovi dnevnog smeštaja njihovih pratilaca u iznosu od 2.000 dinara.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
26 Beograd