fbpx
Skip to main content
AIK banka

Podrška AIK Banke naučnom skupu "Innovation week 2019"

Foto: Promo
AIK Banka podržala je ovogodišnji "Innovation week 2019" koji organizuje AFA asocijacija u saradnji sa vodećim naučno-istraživačkim institucijama i kompanijama u Srbiji, a koji se održava od 20. do 24. maja u Beogradu.

Nedelja inovacija okuplja renomirane domaće i inostrane stručnjake, inovatore, korporativne lidere, predstavnike vlade, institucija, akademske i startap zajednice, a koji će predstaviti najinovativnije ideje i trendove u nauci, tehnologiji, dizajnu, istraživačko-razvojnoj delatnosti, obrazovanju i budućnosti zapošljavanja sa posebnim fokusom na pronalaženju ravnoteže između ekonomskog rasta i rešavanja društvenih i ekoloških izazova kao i stvaranju društva jednakih mogućnosti.

Ovaj naučni skup je prilika za druženje i umrežavanje sa liderima iz različitih sektora koji doprinose boljem razumevanju budućnosti i promena izazvanih disruptivnim tehnologijama, kao i procesa ubrzane globalizacije uz osvrt na etičke, moralne, pravne i političke implikacije primene tehnologija i promena koje izazivaju.

Jedna od panel sesija bila je na temu "Kako izgraditi inovacioni ekosistem u Srbiji?" u okviru koje se razgovaralo o načinu na koji je moguće izgraditi inovacioni ekosistem u Srbiji u kome postoji kolaborativni proces saradnje na svim nivoima i kome treba da doprinesu sve zainteresovane strane kao što su tradicionlani sektor privrede, startapovi, ali i naučnoistraživački instituti, donosioci odluka, organizacije itd.

Cilj ove diskusije bilo je isticanje uloge svake od ovih zainteresovanih strana u izgradnji ekosistema koji će podržati razvoj inovacija i ekonomije zasnovane na znanju. Moderator ove panel sesije bila je predsednica Izvršnog odbora AIK Banke Jelena Galić.

- Nema sumnje da će banke morati sve više da ulažu u transformacije vođene inovacijom i liderstvom, kako bi bile konkurentne u tržišnoj utakmici. To podrazumeva implementaciju novih naprednih tehnologija, kao i jasnu strategiju koja definiše poslovni model, tržišni fokus, klijente i proizvode. Digitalna transformacija kao takva, podrazumeva da klijenti i tržište prihvate nove tehnologije i usluge, što se do sada pokazalo kao izazov. AIK Banka je već zakoračila u svet digitalne transformacije, novih tehnologija i inovacija sa jasnim smerom kretanja ka eksternom ekosistemu - što znači da težimo da budemo sve više digitalno okrenuti okruženju radi jačanja tržišne i konkurentne pozicije, sticanja, usluživanja i zadržavanja klijenata, smanjivanja operativnih troškova i podizanja efikasnosti - kaže Galić.

AIK Banka nastaviće da podržava manifestacije koje u fokus stavljaju inovativnost i nove tehnologije koje imaju za cilj da unaprede čitavo društvo. Pored toga, slušajući pažljivo svoje klijente, AIK Banka nastaviće da razvija ponudu savremenih bankarskih proizvoda i usluga nudeći brojne inovacije okrenute digitalnom bankarstvu i savremenim kanalima distribucije.

 

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd