fbpx
Skip to main content
Cartizz

Prelazak na online trgovinu – jedina nada za vašu firmu?

Foto: Promo
Uticaj korone na privredu Srbije, ali i globalnu trgovinu je ogroman. Međutim, dok mnogi u ovome vide propast biznisa, ovaj tržišni šok iznedrio je i priliku za primenu inovativnih digitalnih rešenja.

Mnogi mali i srednji biznisi u Srbiji napokon su “pogurani” u svet onlajn trgovine, pa je tako prema rečima pomoćnice ministra trgovine Višnje Rakić došlo do povećanja onlajn trgovine, ako se posmatra period pre pandemije.

Prema najnovijim statistikama, onlajn trgovina u Srbiji u vreme korone dostigla je rast od 45 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Paralelno sa novim navikama kupaca, javio se i ubrazan razvoj onlajn prodaje u Srbiji, jer su preduzeća primorana da prilagode poslovanje uslovima krize i tako obezbede opstanak u ovim nesigurnim vremenima. 

Šta nas očekuje u budućnosti?

Privrednici koji u ovom trenutku pokrenu i razviju onlajn komunikaciju sa potrošačima imaju šansu da nastave da razvijaju svoj biznis u onlajn sferi. Oni koji su to učinili će trajno uticati na nove mogućnosti prodaje.

Trajna ekonomska zaostavština korona krize biće razvoj onlajn trgovine, koja će morati da bude dorasla izazovu, odnosno da nađe najneposrednije i najjednostavnije načine da predstavi proizvode kupcima, ali i da olakša plaćanje i dostavu. 

Kako biti deo promene?

Naš savet je da se probudite na vreme. Među brojnim rešenjima za e-trgovinu izdvajamo Cartizz - domaći startap koji je za oko godinu dana postojanja okupio preko dvesta zadovoljnih korisnika. Cartizz sistem, vam omogućava da imate  webshop  i aplikacije za Android i iOS “obučene” u vaš brend u kratkom roku + hosting i inbox za vaše mailove, kao i integrisanog “marketing asistenta” koji vam pomaže da oglasite svaki proizvod prema vašim potrebama.   

Ovakvi sistemi pružaju odgovor na sve potrebe prodavaca, ali i kupaca koji bi želeli da imaju brz i lak pristup proizvodima. 

Četiri neophodne stvari koje dobar sistem za prodaju mora da pruži su:

•    Jednostavan i brz način prikaza i poručivanja proizvoda
•    Obaveštenja o popustima, rasprodajama i akcijama
•    Više opcija za plaćanje  
•    Bezbedno plaćanje putem kreditnih kartica, gde preko Cartizz-a implementacija ne iziskuje poseban trošak.   

Uz to, naravno, dobar sistem mora da omogući upravljanje veb šopom sa više platformi, uključujući i aplikacije za Android i iOS. Ovo nije slučaj kod većine komercijalnih rešenja, dok vam Cartizz sistem za online prodaju nudi upravo to.  

Budućnost onlajn prodaje leži i u marketingu i targetiranju kupaca, što znači da sistem za plasiranje i prodaju proizvoda mora da omogući pristup navikama kupaca. Ovo znanje moglo bi da doprinese personalizovanju odnosa, odnosno nagrađivanju najvernijih klijenata, ali i kreiranju budućih marketinških poruka. “Cartizz” Marketing Asistent koristi notifikacije i elektronsku poštu da vaše kupce obavesti o popustima, akcijama, kao i novim proizvodima koje dodate svom asortimanu. 

Mnogi preduzetnici strahuju i da će nedostatak neposredne kupovine doprineti kašnjenju njihovih reakcija na određena pitanja kupaca ili na kupovine. Zato je neophodno da sistem za onlajn prodaju pruža mogućnost momentalnog obaveštavanja o kupovini artikla. Isto tako, važno je da postoji i opcija obaveštavanja kupaca o statusu porudžbine, kao i o trenutnim akcijama. Sve navedeno je integrisano unutar samog Cartizz sistema. 

“Smart alati” koji su ključan deo sistema za veb prodaju mogu pomoći prodavcima koji su neiskusni u onlajn sferi. “Marketing asistent”, tako, pruža mogućnost da se jednostavno, samo za minut, postave i urede željene promocije. Kao dodatnu uslugu, Cartizz je kreirao sistem koji obezbeđuje vođenje profila na tri izabrane društvene mreže i pripremu vizuala i tekstova.

Tim koji stoji iza Cartizz sistema, pored već vrlo povoljnog osnovnog paketa, daju super pogodnosti svima koji se prijave za integraciju do 25. decembra bez obzira na prijavu i odluku o startu korišćenja sistema, a uz to daju i 3 meseca besplatnog korišćenja. 

Takođe je bitno da kažemo da Cartizz trenutno podržava lokalne opštine i podstiče njihov razvoj. Svakoj opštini koja odobri budžet za 10 proizvođača iz njihovog kraja, Cartizz odobrava 15% popusta na ukupan iznos integracija. Sve zainteresovane opštine mogu da se jave na start@cartizz.com
 

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
23 Beograd