fbpx
Skip to main content
Velika Plana

PRODATA ČUVENA KLANICA U VELIKOJ PLANI: Cena 209.500.000 dinara

Foto: Dušan Marić
Novi vlasnik Klanice "Plana" , koja se nalazi u centru Velike Plane, je društvo sa ograničenom odgovornošću Optimum Consulting iz Smedereva. 

Na javnom nadmetanju koje je održano u Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika u Beogradu, kompanija iz Smedereva izlicitirala je cenu od 209.500.000 dinara.

Početna cena iznosila je 207.500.000 dinara. Predstavnik drugog učesnika nadmetanja, kompanije DIMA  iz Velike Plane, odustao je posle prvog licatacionog koraka i podazanja početne cene za dva miliona.

Prodato je 26 zgrada, čija je ukupna površina 12.822 metara kvadratnih. 

Među prodatim objektima su upravna zgrada čija je korisna površina 714 metara i koja licem gleda na glavnu gradsku ulicu Miloša Velikog, dve klanice za krupnu stoku površine 7.315 metara, dograđeni deo klanice od 851 metar, linija za klanje svinja sa 2.051 metar, kafilerija, sušara, utovarna rampa, sistem za prečišćavanje otpadnih voda...

Velika Plana
Foto: Dušan Marić

Svih 26 zgrada registrovano je u katastru, ali samo jedna ima upotrebnu dozvolu, sedam prodatih objekata ima građevinsku dozvolu, za 11 je podnet zahtev za legalizaciju, sedam objekata je izgrađeno pre donošenja propisa o izgradnji objekta.

Predmet prodaje su bila i dva objekta koja nisu registrovana u katastru.  

Građani Velike Plane sa kojima smo razgovarali smatraju da je dobro što je klanica prodata, jer očekuju da urušene objekte u centru grada, koji su potencijalni izvor zaraze, zamene zgrade lepšeg izgleda ali i nova radna mesta.

Planjani komentarišu da je za Klanicu „Plana“ postignuta mnogo veća cena nego pre tri i po godine prilikom prodaje tekstilne konfekcije „Perkon“, iako su objekti klanice sagrađeni znatno ranije i nalaze se u mnogo gorem stanju nego što su u vreme prodaje bili objekti nekadašnjeg „Perkona“.

Velika Plana
Foto: Dušan Marić

Novi vlasnik Klanice „Plana“ za objekte čija je površina (12.822 metra) dva puta veća od površine objekata nekadašnjeg "Perkona" (6.600 metara) platio devet puta veću cenu od one koju je novi vlasnik platio za bivšu tekstilnu kompaniju. Ovu drastičnu razliku donekle ublažava činjenica da se objekti "Perkona" nalaze na zemljištu čija je površina 75 ari dok se klanica nalazi na parcelama čija je površina 250 ari.

Ovo poređenje je dokaz da se Velika Plana razvija i da je sve atraktivnija za ulaganje. 

 

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
6 Beograd