Skip to main content
Partner

DŽINOVI VOJNE INDUSTRIJE U BEOGRADU: Otvoren 8. Sajam naoružanja PARTNER 2017

Foto: Srbija Danas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvorio sajam i prikazao dva ekskluziviteta kompanije Yugoimport- novu Noru i lanser za raketu Šumadija

Pod pokroviteljstvom Ministarstva odbrane Republike Srbije, u suorganizaciji sa JP "Jugoimport SDPR" i organizaciji Beogradskog sajma, od 27. do 30. juna 2017. godine na Beogradskom sajmu održava se 8. Sajam naoružanja i vojne opreme PARTNER 2017.

Sajam je otvorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je i predstavio dva noviteta vojnog naoružanja, novu Noru i lanser za raketu Šumadija.

-Ova manifestacija postaje prestižna i ovo je prilika za uspostavljanje biznisa i ekonomije. Država Srbija prepoznaje razloge koje sam naveo i investirala je od 2014. do 2016. godina 126 miliona evra. Napravili smo više novih fabrika i više novih pogona - rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić
Foto: Srbija Danas

-Mnogi nisu verovali da Lazar neće ostati samo maketa. Danas možemo da se ponosimo time. Tako je i sa Šumadijom. Kad otvorimo Lanser videćete kako smo uspešan posao napravili- rekao je Vučić na otvaranju sajma "Partner".

- Namenska industrija postaje jedan od glavnih motora naše industrije. Sve što ste videli na filmu videćete uživo - rekao je Vučic. Sve to doprinosi našoj odbrambenoj industriji.

U pitanju je samohodna haubica "Nora" od 155 milimetara, koja je dosta različita od ove koja postoji trenutno, na novoj "Nori" su otklonjene sve manjkavosti i zamerke koje je stara imala.

Ostali ekskluziviteti su lanseri od 107 milimetara, nova minobacačka oprema, zatim komandno vozilo za Alas (raketni sistem), kao i lanser za raketu "Šumadija" od 300 km.

-Lazar i Nora će se naći u vosci. Od ključnog značaja je i razvoj naučnog podmlatka. Zapošljavamo nove ljude, imaćemo mnogo vojnika više. Imamo mnogo više prostora za inženjere, oni će biti novi kadrovi budućnosti koji će doprineti unapređenje- rekao je Vučić i dodao:
-U našoj namenskoj leži budućnost. Za nekoliko dana otvaram fabriku namenske industrije u Uzićima. Želim vam dobar rad i poslove. Proglašavam sajam otvorenim.

Pogledajte EKSKLUZIVNE SNIMKE srpskog naoružanja predstavljenog na sajmu u Abu Dabiju (VIDEO)

Jugoslav Petković, direktor Jugoimport SDPR,  u vezi sa samohodnim sisetemom „Aleksandar“ koji će naslediti Noru, rekao je da se on vizuelno i konceptualno razlikuje od Nore. Predstavlja sam vrh u svetu, minimalnog projektila od 6 projektila u minuti, maksimalno do 8, a prva gađanja će biti tokom septembra meseca. Petković je, govoreći o novitetima, skrenuo pažnju na male avio-bombe na štandu partnera SDPRA EdePro.

- Prvi put su izložene na sajmu, a sledeće nedelje će imati prva testiranja na poligonu u Kraljevu. Težine su oko 9 kilograma, glave 4,5 kg, tako nešto nismo imali u Srbiji  - dodao je Petković.

Na kraju, Jugoslav Petković je povodom Vučićeve ideje da se ovakav sajam održava svake godine kazao da je SDPR jedan od suorganizatora Sajma naoružanja i da podržava tu ideju ne bi li gosti videli kakva je srpska vojna odbrambena industrija i kako zaista imamo šta da ponudimo.

Šta možete sve videti na osmom "Partneru"?

Sajam je važan alat promocije naših dostignuća u oblasti odbrambene industrije, a pored proizvođača naoružanja i vojne opreme na ovogodišnjem, osmom po redu "Partneru", biti predstavljeni i domaći kapacitetizvodnji i plasmanu naoružanja i vojne opreme koje je ostvarila domaća odbrambena industrija, kao i opremanju Vojske Srbije, a prisustvo najuglednijih izlagača iz sveta potvrdilo je ugled Ministarstva odbrane Republike Srbije, Vojske Srbije i srpske odbrambene industrije u svetu.

U selu kod Niša SVE JE DUPLO! Malo, malo pa se rode BLIZANCI!

Osmi PARTNER je nova prilika za predstavljanje noviteta i tehnoloških mogućnosti domaćih proizvođača naoružanja i vojne opreme.

Partner
Foto: Srbija Danas

Pored proizvoda iz redovne ponude, inostranih proizvoda na štandovima stranih učesnika i domaćih zastupnika, ovakve manifestacije poznate su i po mogućnosti ugovaranje poslovne i naučne saradnje i kooperacije, susreta stručnjaka radi razmene novih saznanja i upoznavanja stručne javnosti, publike i medija sa rezultatima njihovih dvogodišnjih aktivnosti.

Na 8. Sajmu naoružanja i vojne opreme PARTNER 2017. predstaviće se:

  • Ministarstvo odbrane Republike Srbije sa raspoloživim naučnim, tehničkim i remontnim kapacitetima
  • Domaći proizvođači naoružanja i vojne opreme, iz grupacije Odbrambena industrija Srbije, kao i ostali proizvođači naoružanja i vojne opreme.
  • JP "Jugoimport SDPR" sa rezultatima ostvarenim u proizvodnji, integraciji i kooperaciji u okviru Srbije i u saradnji sa svetom
  • Inostrani proizvođači naoružanja i vojne opreme direktno ili na štandovima domaćih zastupnika
  • Rezultati naučne i tehničke saradnje
  • Dopunska oprema.

PRI KRAJU SU POSLEDNJE KONSULTACIJE: Ekspoze Brnabićeve na Vidovdan

Poseban značaj i ovogodišnjem PARTNERU daće učešće zvaničnih inostranih delegacija koje po pozivu posećuju ovu manifestaciju radi direktnog ugovaranja snabdevanja oružanih snaga, što Sajam naoružanja i vojne opreme čini prvorazrednim poslovnim događajem u 2017. godini u Jugoistočnoj Evropi.

Ovo su neka od vozila koja ćete moći da pogledate na ovogodišnjem "Partneru": 

"Miloš"

"Miloš" je višenamensko oklopno vozilo namenjeno za izviđačka, patrolna i specijalna dejstva i zaštićeno od dejstava protivtenkovskih mina, sa pogonom na sva četiri točka. Može obavljati široko polje zadataka, od saniteta, borbenog vozila pešadije, komandnog ili izviđačkog vozila, do nosača različitih borbenih sistema. Više o Milošu pogledajte OVDE.

"Nora"

Ime Nora je skraćenica od "Novo Oružje Artiljerije", a ovo oružje nastalo je usled potrebe za brzom i pokretnom samohodnom haubicom. Balistički sistem "Nore" zasniva se na cevi kalibra 155mm, dužine 52 kalibra i zapremine barutne komore od 23 litra, uz dvokomornu gasnu kočnicu visoke efikasnosti. Više o ovom sistemu pročitajte OVDE.

"Lazar 3"

Lazar 3 je oklopno vozilo, točkaš, formule pogona 8x8 za različite aplikacije i misije. Svih osam točkova su montirani na nezavisnom vešanju i obezbeđuju visok stepen mobilnosti vozila. Poseduje visoko sofisticiranu, modularnu balističku zaštitu. Oklopno telo je izrađeno od pancirnog čelika i obezbeđuje mogućnost ugradnje spall liner-a, za zaštitu od krhotina. Više o Lazaru pročitajte OVDE.

Prethodni sajam naoružanja i vojne opreme u 2015. godini posetilo više od 6.000 stručnjaka, pripadnika Vojske Srbije, inostranih oružanih snaga, zainteresovanih posetilaca i medija.

Ovogodišnji sajam naoružanja nudi još veći broj eksponata i vojne opreme i obećava da će biti još uspešniji i posećeniji.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 64 Pogledaj sve komentare
Danilo's picture

Danilo

Jedva cekam da ga posetim!

0 | 1
Tamara's picture

Tamara

Za oporavak i reorganizaciju namenske industrije možemo zahvaliti Gašiću, napravio je odličnu stvar za svako poštovanje. Srbija sada ima šta da ponudi svetu i verujem da će naša zemlja dobro profitirati od prodaje oružja za koje je zaintertesovano ne mali broj država.

0 | 3
Pedja's picture

Pedja

Namenska industrija je veoma bitna za nasu zemlju.

0 | 1
Nenad's picture

Nenad

Svaka drzava ulaze u svoju namensku industriju, jer je ona temelj za svaku privredu.

0 | 1
Vladimir's picture

Vladimir

Nasa namenska industrija ima cime da se pohvali, i to je pokazala.

0 | 0
Ivana's picture

Ivana

Srbija nastavlja da se menja i napreduje, mislimo na svoje gradjane.

0 | 0
Filip's picture

Filip

Moramo nastavimo da brinemo o svojoj bezbednosti.

0 | 0
Nenad's picture

Nenad

Svaka drzava ulaze u svoju namensku industriju, jer je ona temelj za svaku privredu.

0 | 0
Mara's picture

Mara

Odlican sajam, vredan paznje.

0 | 0
Rade's picture

Rade

Nasa namenska industrija ima cime da se pohvali, i to je pokazala.

0 | 0
Mila's picture

Mila

Imamo cime da se ponosimo.

0 | 0
nostradamus's picture

nostradamus

Impresivno. Namenska industrija je nasa buducnost.

1 | 1
momir's picture

momir

Odlicne slike. Treba sto vise ulagati u namensku industriju.

0 | 0
vektor's picture

vektor

Da,grana privrede u koju vredi ulagati...ili praviti "dil" sa strancima.

0 | 0
aleksa's picture

aleksa

Nadam se da ce se nasi noviteti probiti na trziste...

0 | 0
bizimark's picture

bizimark

Od tehnike i tehnologije,do strucnih kadrova,sve to asimiluje ova grana privrede...ulagati,nego sta.

0 | 0
zeljko's picture

zeljko

Bice to uspesan sajam, mnogo izglaca a verujem i posetioca...

0 | 0
mala's picture

mala

Nadam se da ce nasi noviteti naci svoje mesto na trzistu.

0 | 0
mala's picture

mala

Jos jedna sansa za srpsku privredu.

0 | 0
Ivanitza's picture

Ivanitza

Ovo jesu džinovi vojne industrije!

0 | 0
Nikola's picture

Nikola

Bas smo pravi Partner.

0 | 0
kosa's picture

kosa

Srbija ima strahovitu namensku industriju sa ogromnim potencijalom.

0 | 0
Tomislav's picture

Tomislav

Svaki sajam doprinosi da kompanije prikazuju inovacije i da sklapaju saradnje sa poslovnim ljudima iz iste oblasti a to doprinosi rastu BDP-a!

0 | 0
fića's picture

fića

Stabilnost jedne drzave ogleda se i u opremljenosti vojske. Srbija danas ima jaku vojsku u koju se svaki dan ulaze

0 | 0
Filip's picture

Filip

Sajam naoružanja i vojne opreme "PARTNER 2017"privuće pažnju ljubitelja naoružanja,borbenih vozila, aviona,... u Srbiju gde mogu sklopiti saradnje i dogovoriti kupovinu proizvoda namenske industrije!

0 | 0
Maja's picture

Maja

Ponosna sam koliko smo napredovali i koliko je nasa sigurnost podignuta na visi nivo!

0 | 0
Zarko's picture

Zarko

Ovo je indirektan nacin da se pokaze potencijalnim napadacima na nasu teritoriju da se necemo tako lako predati!

0 | 0
Sanja's picture

Sanja

Vojska Srbije i naša namenska industrija može da se ponosi inovacijama i oruđima.

0 | 0
Radovan's picture

Radovan

Vlada Srbije je dosta pomogla oko namenske industrija ali uloženo će se ubrzo i isplatiti-

0 | 0
viki's picture

viki

Srbija otvorena za investicije!

0 | 0
kiki89's picture

kiki89

Ova manifestacija postaje prestižna i ovo je prilika za uspostavljanje biznisa i ekonomije.

0 | 0
Naoruzanje's picture

Naoruzanje

U poslednje vreme dosta se ulozilo u namensku industriju i rezultat nije izostao. Srbija sada moze da se ponosi naoruzanjem koje proizvodi.

0 | 0
Jole's picture

Jole

Razvoj i prodaja oruzja Srbiji bi svakaako mogla doneti veci priliv sredstava u budzet, naravno pored uvecanja borbene gotovosti srpske vojske.

0 | 0
Gaga's picture

Gaga

Rast i kvalitet u svakom slucaju.

0 | 0
Aca's picture

Aca

Srbija je krenula dobrim putem, i svakim danom se to vidi.

0 | 0
dani's picture

dani

Evo idealni prilike za upoznavanje vojne opreme i oruzja koje poseduje vojska.

1 | 0
Sava's picture

Sava

Treba sto vise ulagati u namenskoj industriji jer je to buducnost Srbije.

0 | 0
Bube's picture

Bube

Proizvodnjom vojnih vozila nasa zemlja ce biti jos vise primamljivija svetskim mocnicima.

0 | 0
Perica's picture

Perica

Nova Nora je stvarno vrh! Nasa namenska pokazuje odlicne rezultate, ako ovako nastavimo, za nekih deset godina cemo daleko da doguramo sto se orudja i oruzja tice!

0 | 0
Dragana's picture

Dragana

Vojska nam napreduje se vise i vise.

0 | 0
Darko's picture

Darko

Srbija je uvek proizvodila kvalitetno naoruzanje.

0 | 0
 Sale's picture

Sale

Zao mi je sto nisam u mogucnosti da posetim sajam.

0 | 0
Momir's picture

Momir

Ovaj sajam je odlican pokazatelj oporavke nase vojne moci a pre svega namenske industrije koja zauzima sve veci deo svetskog trzista naoruzanja.

0 | 0
Marko's picture

Marko

Nadam se da će se u narednom periodu i naša vojna industrija pokrenuti i unaprediti.

0 | 0
Stefan's picture

Stefan

Srbija je na veoma dobrom putu da se stari na stare staze slave i trzista koja je nekada imala nasa stara Juga.

0 | 1
Vlajko's picture

Vlajko

Velika je stvar da se jedan ovakav svetski dogadja odigra u Beogradu.

0 | 0
Dare's picture

Dare

Ovaj sajam je zaista ogromna prilika da se naša namenska industrija pokaže na pravi način.

0 | 0
Lala's picture

Lala

Namenska industrija u Srbiji je poslednjih godina znatno uznaredovala i verujem da će napredovati sve više i više.Ovaj sajam je svojevrsna prilika da se to i dokaže.

0 | 0
Miki's picture

Miki

Nasa namenska industrija postaje sve jaca i jaca.

0 | 0
moki's picture

moki

Naša namenska industrija rame uz rame velikim svetskim gigantima u toj oblasti.

0 | 0

Pages

  • <
  • Strana
  • od 2
  • >

SD naoružanje

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
24 Beograd