Utorak 19. mar 2024.
Telefon

Trećina korisnika u Srbiji ne koristi internet na mobilnom telefonu

Foto: Profimedia/ilustracija
U Srbiji skoro svaki treći vlasnik mobilnog telefona je menjao operatera, a najčešće su to činili zbog povoljnijeg paketa.

Prema istraživanju koje je uradila Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL) čak 35 odsto građana je promenilo mobilnog operatera zbog niže cene usluga.

MILIJARDE DOLARA PALE U VODU! EU poslušala SAD! Izglasala blokadu ruskog gasovoda!

Od onih koji su odlučili da promene operatera, 29 odsto ispitanika je to uradilo na preporuku poznanika, a 12 odsto zbog promotivnih cena usluga. Mogućnost zadržavanja broja telefona prilikom menjanja operatera iskoristilo je 40 odsto ispitanika. 

Kako je saopštio RATEL, skoro 15 odsto ispitanih nisu znali da mogu da zadrže broj, a oko 11 odsto se izjasnilo da im je novi operater rekao da ne mogu da zadrže stari broj. Više od trećine ispitanih nema SIM karticu, ni telefon koji podržava 4G mrežu, a dve trećina ispitanika koristi do tri gigabajta podataka mesečno. 

telefon
Foto: Profimedia

- Кvalitet usluga prenosa podataka koji pružaju sva tri operatera u Srbiji je veoma dobar i na nivou je mobilnih mreža u Evropi. Međutim, jedna trećina mobilnih korisnika nema ili ne koristi internet na mobilnom telefonu - naveo je u saopštenju RATEL. 

AUSTRIJA UVODI LETEĆI TAKSI! Već od proleća probni let

Dodaje se da su sva tri operatera mobilnih komunikacionih mreža u Srbiji imaju zadovoljavajući kvalitet usluga koje pružaju korisnicima koji, sa druge strane, ne upotrebljavaju u raspoloživom kapacitetu usluge koje su im omogućene.

U istraživanju RATEL-a sprovedenom u novembru ove godine učestvovalo je 1.200 ispitanika. 

BONUS VIDEO: Ovo su NAJOPASNIJI avioni današnjice!

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
2 Beograd