fbpx
Skip to main content
Goran vesić

Vesić: Beograd poklonio sve automobile

Tanjug/​Dimitrije Goll
Grad Beograd, ističe Vesić, nije kupio ni jedan novi automobil.

Grad Beograd ne poseduje više nijedan automobil, stari su poklonjeni lokalnim samoupravama u Srbiji, a za potrebe Grada Beograda će biti iznajmljivani, poručio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Grad Beograd, ističe Vesić, nije kupio ni jedan novi automobil.

- Mi smo prva lokalna samouprava u Srbiji koja je donela odluku da vise nema automobile u vlasnistvu - rekao je Vesić i dodao da je stotinjak automobila, koliko je posedovao Grad Beograd, rashodovan, a jedan deo je poklonjen lokalnim samoupravama u Srbiji.

Grad Beograd je, kaže zamenik gradonačelnika, odlučio da iznajmljuje automobile za svoje potrebe.

- To je praksa i u većini zemalja Evropske unije, jer više ne želimo da grad bude vlasnik automobila. To znači da ćemo ih menjati na svakih pet godina sa novim automobilima što je praksa u razvijenim zemljama sveta. Grad Beograd će na ovaj način štedeti jer neće plaćati troškove održavanja, rezervnih delova i oštećenja - rekao je.

Goran Vesić
Tanjug/​Dimitrije Goll

Upitan zašto baš automobile kompanije Auto-Čačak, zamenik gradonačelnika je rekao da gradska uprava nema pravo niti moć da odlučuje ko će se javiti na javni oglas, koji je bio otvoren za sve kompanije.

- Ono što je važno istaći, automobile, koje ćemo iznajmljivati i koji ce doneti uštede Gradu Beogradu, nisu za gradske funkcionere, već se kupuju za komunalnu policiju, gradske inspekcije, te za gradske sekretarijate, jer postoji veliki broj službenika koji rade na terenu - rekao je Vesić.

Njemu lično je, ističe, važna činjenica da paušalne i netačne ocene o svakoj, pa i ovoj temi, dolaze od Dragana Ðilasa, koji, kako kaže, ne izlazi iz džipa, a smeta mu što će radnici u gradskim sekretarijatima, inspekcijama i komunalnoj miliciji imati skromna i pristojna prevozna sredstva kojima ce obavljati svoj posao za građane Beograda. 

Dodao je da on lično od 2014. godine vozi svoj privatni automobil, nije, kaže, koristio ni stare gradske automobile, pa neće ni nove.

Dragan Đilas
Dragan Đilas
Foto: Profimedia

Vesić je najavio da će do kraja godine biti objavljen tender i za lizing kompjuterske opreme, tako da Grad Beograd neće biti više ni vlasnik kompjutera.

- Sve što ima veze sa kompjuterskom opremom kao što su štampaci, računari, mi ćemo iznajmljivati, jer nema razloga da lokalna samouprava bude vlasnik toga, a pri tom ćemo uz smanjenje troškova uvek imati novu opremu, koja neće biti zastarela i koja će omogućavati efikasno rešavanje problema naših sugrađana - rekao je Vesić.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

Vremenska prognoza
Grmljavina sa slabom kišom
15 Beograd

Korona skener

Korona virus COVID-19