fbpx
Skip to main content
Foto: Promo

VISOKO POVERENJE KLIJENATA: PIRAEUS banka beleži višestruko veći profit u trećem kvartalu ove godine

Foto: Promo
Rast od čak 60 odsto odobrenih kredita mesečno

Piraeus banka je i na kraju trećeg kvartala 2017. godine ostvarila profit u iznosu od 390,7 miliona dinara, što je višestruko bolji rezultat u poređenju sa istim periodom prošle godine. Takođe,  Banka je, u proteklih godinu dana, zabeležila rast neto kredita od 3,7 milijarde dinara uz istovremeno značajno smanjenje portfolija nenaplativih kredita.

Štednja nije samo odvojiti novac sa strane: Evo u čemu ljudi najčešće greše

Od danas se primenjuje odluka Vlade Srbije: Penzionerima jednokratna isplata po 5.000 dinara

Najveći rast zabeležen je u kreditiranju fizičkih lica gde su novi plasmani gotovinskih i refinansirajućih kredita na godišnjem nivou uvećani za 28 odsto, a samo dinarski keš i krediti za refinasiranje porasli su za 33 odsto. U odnosu na prvih devet meseci prethodne godine, u 2017. godini ostvaren je rekordan rast od čak 60 odsto u broju odobrenih kredita na mesečnom nivou.

piraeus banka
Foto: Profimedia

Pokazatelj visokog poverenja klijenata ogleda se i u novim zahtevima za MasterCard Debitnu  karticu čiji je broj korisnika porastao za 32 odsto, dok je broj transakcija uvećan za 35 procenata.

Broj tekućih računa za prijem zarade u Piraeus banci od prošlog septembra do danas je porastao za 12 odsto, dok je broj dozvoljenih pozajmica zabeležio rast od 16 odsto.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Slaba kiša
12 Beograd