Skip to main content
Aleksandar Vučić

Vučić na polaganju temeljca za novo postrojenje u Železari: Velika investicija od 120 miliona dolara! (VIDEO)

Tanjug/​Dragan Kujundžić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisusustvuje ceremoniji polaganja kamena temeljca za izgradnju novog postrojenja Aglomeracije kompanije Hbis group Serbia u Železari Smederevo.

Vučić je ranije najavio novu investiciju u Železaru u Smederevu.

11:52
Vučić: Problemi sa kvotama

- Problemi sa evropskim kvotama za čelik postoje. Nastavićemo svoju borbu. Imali smo veliku podršku predsednika EK Žan Klod Junkera, nadamo se da ćemo imati podršku Ursule fon der Lajen - rekao je Vučić. 

11:45
Vučić: Mi Srbi moramo da izdržimo

- Moramo da izdržimo i da razumemo da naša suza nema roditelja - rekao je Vučić, odgovarajući na pitanje o zločinima Ramuša Haradinaja i njegovom saslušanju u Hagu. 

On je istakao da će biti još investicija naše države u Kosovo i Metohiju. 

- Naše moći su ograničene, ali ćemo ih do maksimuma iscrpljivati i pogamati našem narodu na svaki način - rekao je Vučić.

Poručio je delu opozicije da nikog neće moći da biju.

11:30
"Stigla BRDM2 vozila, hvala Putinu!"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je do sada stiglo šest od 10 oklopnih vozila BRDM2 od Rusije i zahvalio predsedniku te zemlje Vladimiru Putinu na poklonu.

- To je velika podrška i značjano jačanje brobenih snaga gotovosti i mogućnosti i sposobnosti Vojske Srbije - naglasio je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u Smederevu.

PUTIN POSLAO SRBIJI NAORUŽANJE! Ruski transporteri stigli na vojni aerodrom u Batajnici!

PUTIN POSLAO SRBIJI NAORUŽANJE! Ruski transporteri stigli na vojni aerodrom u Batajnici!

Kaže da će sutra stići i zvanično obaveštenje o tim vozilima i da nisu sasvim tačne informacije koje su preneli pojedini mediji.

- Trenutno su, verujem, stigla tri vozila od ukupno šest vozila BRDM 2.

Naglasio je da su to izvanredna vozila, koja imaju žiroskopsku stabilizacij,u termovizijeske kamere, ojačana oklop i da u njima posada može da bude 24 sata.

- Treba 10 vozila da dobijemo i hvala na tom poklonu predsedniku Putinu i ministru Šojguu - poručio je Vučić.

11:25
Vučić pozvao Si Đinpinga u Srbiju

Predsednik Srbije pozvao je predsednika Kine Si Đinpinga da dođe u posetu Srbiji i najavio da će ga ovde sačekati 10.000 ljudi.  

On je istakao da se priključimo "kineskom vozu uspeha", govoreći o razvoju kineske ekonomije i liderstvu te zemlje u robotici.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić
Tanjug/​Dragan Kujundžić

- Živelo prijateljstvo NR Kine i Srbije. Živela NR Kina, živela Srbija - rekao je Vučić. 

Podsetio je da je predsednik Kine Si Ðinping bio u Železari oduševljen gostoprimostovm i srdačnošću radnika.

Vučić navodi da u Železari radi više od 5.000 ljudi i da je u poslednjih godinu dana 269 mladih dobilo posao, a da je 501 čovek sa ugovora na određeno prešao na neodređeno vreme.

- Sve to govori o posvećenost Hbisa i Kine i Si Ðinpinga da Železara uspe. Znate da uslovi za poslovanje železare nisu laki, i zbog sistema kvota iz EU. Ništa od toga ne bi mogli da izdržimo da nemamo posvecnenolst kinskog rukovodstva i prijatelja.

Smederevo je moja ljubav i moj posao, ali to nije morala da bude ljubav i posao Si Ðinpinga, rekao je Vučić još jednom zahvalivši kineskom predsedniku na svemu što je učinio.

11:24
Vučić: Veliki dan za mene

- Za mene je danas veliki dan jer je 120 miliona dolara investicija veliki novac, mi ga ne bismo imali da nismo našli prijatelje, predsednika Si Đinpinga – rekao je Vučić. 

On je istakao da je Železara Smederevo postala ljubav i predsednika Kine Si Đinpinga. 

- Kinezi se ponose saradnjom sa Srbijom. Ovih 120 miliona dolara znači da će Kinezi nastaviti da ulažu u Srbiju - istakao je Vučić. 

11:16
Čen Bo: Svaki član ove porodice ima san da grade Železaru u modernu evropsku fabriku

Ambasador Kine u Srbiji Čen Bo rekla je da u Železari Smederevo vlada porodična amtosfera između srpskih i kineskih radnika. 

- Svaki član ove porodice ima san da grade Železaru u modernu, pametnu, zelenu evropsku fabriku. Ja bih rekla da je Železara kuća koju su zajedno gradile kineska i srpska strana. Danas više od 5.000 radnika živi i radi u ovoj kompaniji, pred ozbiljnim izazovima Železara je postala najveće izvozno preduzeće i čestitam svima na tome. Ovo je prvi važan projekat ka divnom snu između Srbije i Kine. Železara će za godinu dana biti još više konkurentnija i doneće Smederevu i okolini još čistiji vazduh i bistrije nebo - izjavila je Čen Bo.

Čen Bo
Čen Bo
Tanjug/​Dragan Kujundžić

11:07
Vang: Sjajan dan za saradnju Srbije i Kine

Predsednik HBIS grupe Vang rekao je da je danas veliki dan i da će to biti zabeleženo u sjajnoj istoriji saradnje Srbije i Kine. 

- Ukupan iznos investicije je 120 miliona američkih dolara. HBIS grupa neće izneveriti misiju i daće sve od sebe da ispoštuje sva očekivanja - rekao je Vang. 

Vang
Tanjug/​Dragan Kujundžić

On je istakao i podršku predsednika Kine Si Đinpinga i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kao i pojedinih ministarstava, njegovoj kompaniji. 

GRČKI HOTELI – SLOBODNI VEĆ OD OVOG VIKENDA!

GRČKI HOTELI – SLOBODNI VEĆ OD OVOG VIKENDA!

On je naveo da će ona biti zalog za budućnost Smedereva, Podunavskog kraja i za čitavu Srbiju. 

ČISTIJI VAZDUH I VEĆA PRODUKTIVNOST: Danas počinje gradnja novog pogona u Železari

ČISTIJI VAZDUH I VEĆA PRODUKTIVNOST: Danas počinje gradnja novog pogona u Železari

Automobilski gigant otpušta više od 10.000 radnika

Automobilski gigant otpušta više od 10.000 radnika

NOVI PRAVILNIK: Svinjetina lakše do EU

NOVI PRAVILNIK: Svinjetina lakše do EU

Prema najavama iz kompanije HBIS, novo ekološko postrojenje će doneti značajna poboljšanja u pogledu efikasnosti, produktivnosti i uticaja na životnu sredinu. HBIS Grupa Srbija je 2016. godine kupila "Železaru Smederevo" za 46 miliona evra, a trenutno je ova čeličana prva na listi preduzeća izvoznika iz Srbije.

Vučić je juče još jednom zahvalio Kini i njenom predsedniku na spasavanju Železare.

- Hvala Kinezima, našoj braći. Oni prate šta mi ovde govorimo i želim da prenesu pozdrave predsedniku Si Ðinpingu. Da mu kažu da ga čekam ovde ili krajem godine ili početkom sledeće - rekao je Vučić.

 

+ Pošalji komentar 17 Pogledaj sve komentare
Ne Kinezi's picture

Ne Kinezi

Protiv kineza jer nisu ni EU, ni NATO i ni Srbija. Kinezi su sigurnostni rizik.

0 | 0
Natasa's picture

Natasa

Ponosni smo na našeg predsednika!

0 | 0
Luka's picture

Luka

Srbija je zahvaljujuci politici predsednika Vucica postala cenjena i postovana u celom svetu! Samim tim i otvaranje ovakvih fabrika ce biti sve vise.

0 | 0
sasa's picture

sasa

Saradnja sa Kinezima se ite kako isplatila

0 | 0
Tada's picture

Tada

Srecno !

0 | 0
helena's picture

helena

Posebno se radujem zbog radnika koji su bili strpljivi i koji su docekali bolje dane za Zelezaru ali i za njih same, da imaju posla, dobre uslove rada ali i odlicne plate.

0 | 0
Julija's picture

Julija

Veliki dan za Smederevo! Stizu investicije i krece ubrzan razvoj Smedereva i Srbije

0 | 0
Nenad's picture

Nenad

Veliki dan za Smederevo.

0 | 0
Ivana's picture

Ivana

Ovo je veliki dan za ovaj grad i građane koji će biti zaposleni.

0 | 0
Bojana's picture

Bojana

Kina je jedna od najrazvijenijih zemalja i Srbiji veoma znači kada jedna takva ekonomska sila želi da ulaže u njenu privredu.

0 | 0
Hedona's picture

Hedona

Ovo je najlepši dan za Srbiju kada se grade nove fabrička postrojenje, nama je potrebno da ispunimo kvotu za čelik koju nam je EU propisala. Srbija danas ima predsednika koji voli svojnarod i državu.

0 | 0
Sara's picture

Sara

Sve pohvale, bravo!

0 | 0
Anna's picture

Anna

Železara je vodeći gigant u regionu, zato što ga je preuzeo pravi investitor. Opozicija je želela da ga, kao sva ostala preduzeća u Smederevu, proda svojim tajkunima, kao staro gvožđe, a 5000 radnika ostave na ulici.

0 | 0
Boban's picture

Boban

Veliki dan za Smederevo i Srbiju.Hvala KiNi na svemu sto cine za nas

0 | 0
jkhk's picture

jkhk

Zahvaljujuci predsedniku Srbija je ostvarila dobre i cvrste veze sa Kinom. Dobra saradnja dva naroda i dve kulture je od velikog znacaja za obe drzave. Kina je uvek bila nas veran prijatelj.

0 | 0
Aleksandar 's picture

Aleksandar

Veliki dan za sve nas.

0 | 0
ceca's picture

ceca

lepe vesti iz Smedereva

0 | 0

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
26 Beograd