fbpx
Skip to main content

ZABORAVITE NA KOPAONIK I ZLATIBOR: Ovaj deo Srbije zovu ostrvo sa blagom! (FOTO)

Odmor koji ćete dugo pamtiti!

Uspešno je počela sezona skijanja na Staroj planini, pa zaljubljenici u sportove na snegu mogu da uživaju na tri staze, koje prate gondola i dobro utaban sneg.

Stara planina i dalje odiše netaknutom prirodom, nije prenaseljena, a tursitma pruža komfor koji je u rangu svetskih odmarališta. Kapaciteti hotela „Stara planina“ su popunjeni do 15. januara, ističe direktor Miloš Adamović, sa kojim smo razgovarali o planovima za naredni period, kao i o svim prednostima i lepotama ove destinacije.

Koliko ste zadovoljni brojem posetilaca ove godine i koje su sve aktivnosti na raspolaganju onima koji odluče da zimske dane provode na Staroj planini?

Izuzetno sam zadovoljan popunjenošću kapaciteta hotela ,,Stara planina". Do 15. januara kapaciteti su nam popunjeni, dok je period do kraja marta popunjen oko 70% u ovom trenutku. Očekujemo da i u periodu nakon marta, kada se završi ski sezona, bude izuzetno velika potražnja. Javno preduzeće za razvoj planinskog turizma nastaviće trend porodičnog odmora kako zimskog, tako i letnjeg. Međutim, cilj nam je da poboljšamo ponudu i omogućimo dobar provod mladima, ali i starijoj populaciji kojoj je primamljivo da se odmara na Staroj planini. Sam hotel ,,Stara planina" sa svim svojim pratećim aktivnostima koje poseduje može apsolutno da ispuni svaki aspekt, kako skijaša, tako i ljubitelja letnjeg odmora na planini, jer poseduje otvoren bazen.

Miloš Adamović
Foto: Promo
Koji su planovi za poslovanje u narednom periodu i na koji način će njihova realizacija doprineti zadovoljstvu turista?

Što se tiče planova za naredne godine, vrlo smo ambiciozni. Postavljeni ciljevi su izgradnja još jednog hotela kako bi se proširili kapaciteti. U saradnji sa nadležnim ministarstvima, trebalo bi da se izgradi adrenalin park, kuća skijanja, kao i nekoliko dodatnih pratećih aktivnosti za decu. U planu je i izgradnja multifuncionalne sale za sportiste koja će privući mnogobrojne klubove da svoje pripreme realizuju na Staroj planini.

Kažu da je Stara planina ostrvo sa blagom. Šta je ono što je razlikuje u odnosu na druge planine u Srbiji, zbog čega je jedinstvena?

Stara planina jeste ostrvo sa blagom i krov ovog dela Srbije, a hotel ,,Stara planina" je dragulj na vrhu. Rekao sam da imamo ambiciozne planove i znamo da su realni. Kao što znate, u Srbiji imamo dve planinske atraktivne destinacije - na prvom mestu to je Kopaonik, a potom Zlatibor koji će u narednim godinama doživeti ,,over booking" jer dozvole za izgradnju neće moći jednostavno da se dobiju.

Zato je Stara planina destinacija koja ima veliki potencijal za dodatne projekte, kako infrastrukturalne, tako i za dodatne kapacitete. Razlika između Stare planine i razvijenih planina Srbije je velika. Na prvom mestu nije prenaseljena, ali nema dovoljno smeštajnih kapaciteta. S druge strane, to nam je minus i zato moramo da dovedemo domaćeg ili stranog investitora koji će uvideti potencijal i zato se nadamo  investicijama. Poslednja opcija je da država finansira realizaciju postavljenog plana, kao što je i sam hotel ,,Stara planina" bio finansiran. Menadžment mora da bude na nivou i pokaže spremnost da poboljša sve segmente poslovanja, ali i da sačuva prirodne lepote koje okružuju ovaj deo Srbije.

Koliko su strani turisti zainteresovani za Staru planinu, da li ste zadovoljni brojem posetilaca iz inostranstva i iz kojih država najčešće kreću ka Staroj planini?

Zainteresovanost stranih turista je u porastu. Do sada smo najviše imali goste iz Bugarske, Rumunije i Crne Gore. Plan je da sa domaćim agencijama izađemo sa ponudom za Tursku i članice Evropske unije. 

Staru planinu ne napuštajte dok ne probate belmuž!

Obeležje ovog kraja Srbije je specijalitet belmuž, koji se priprema od mladog neslanog sira, brašna i soli.

Najbolji je kada se priprema u kazanu i kada je sir koji se koristi star za pripremu star najviše dva dana.

Svaka porodica ima neki svoj trik za pripremu, a poznato je da domaćice ljubomorno čuvaju tajnu ukusa.

Da li ste zadovoljni kako je protekao ovogodišnji ski opening?

Ski opening je protekao iznad naših očekivanja. Kapacitet hotela tokom tri dana bio je maksimalno popunjen, ali je mnogo važnije da je i nakon otvaranja sezone trend nastavljen. Ljudi koji su posetili hotel ,,Stara planina" su izuzetno zadovoljni, a mi ćemo se potruditi da budemo na nivou i u budućnosti kao što se od nas i očekuje i da radimo na poboljšanju svih propratnih usluga.

Koje sadržaje sada možete da ponudite gostima?

U hotelu su gostima na raspolaganju spa centar koji poseduje bazen, tursko i finsko kupatilo, kao i centar za masažu, potom fitness centar, igraonicu za najmlađe, ali i propratne aktivnosti kao što su bilijar, stoni tenis i stoni fudbal. Leto je rezervisano za otvoreni bazen okružen divnom šumom koja je pravo blago ovog dela Srbije i zato se kaže da se uživa u netaknutoj prirodi. Za one koji žele više na raspolaganju su džip avanture, putevi vina i duge pešačke staze. Verujemo da su gosti hotela zadovoljni dosadašnjom uslugom, a naša težnja je da je unapredimo. 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
16 Beograd