fbpx
Skip to main content
scena iz filma "Beležnica"

10 laži koje ste naučili iz romantičnih filmova

Foto: Profimedia
Da li ste se ikada zapitali koja je skrivena poruka vašeg omiljenog romantičnog filma? Ovih 10 filmova puni su lažnih pretpostavki o tome kako ljubav treba da funkcioniše.

Kada se radi o ženskom srcu, romantični filmovi su u suštini naš kriptonit, ali ne iz razloga kojih mislimo. Ovih 10 romansi su neki od najboljih filmova ikada snimljenih, a opet su puni lažnih pouka. Pročitajte koje laži plasira vaš omiljeni film i kako se to odražava na vašu vezu.

#1 Zgodna žena (Pretty Woman)

Laž: Čekajte muškarca da vas spase!
Nemilosrdni i prebogati biznismen poslom dolazi u Los Andjeles, gde mu mlada i privlačna ulična prostitutka pokazuje put do Beverli Hilsa.
On je pozove da provedu noć zajedno, a potom joj predloži da s njim ostane celu nedelju za tri hiljade dolara. Ona prihvata, a on joj kupuje novu i vrlo skupu garderobu. Njena neposrednost i dobrota počinju pozitivno da deluju na tvrdokornog biznismena, zaljubljuju se jedno u drugo, on je spašava od njenog  bednog života i žive srećno do kraja života. Kraj.
Istina: Spasite se sami!
Život je težak, ali to ne znači da treba da čekate princa na belom konju da vas spase. Vi ste vredni spašavanja i to niko ne zna bolje od vas. Vraćanje na pravi put nije lak, ali uvek će se naći neko da bude uz vas ukoliko ste odlučni u nameri da pomognete sebi.

scena iz filma "Zgodna žena"
Foto: Profimedia

#2 Beležnica (The Notebook)

Laž: Pravi čovek će vas čekati dok se vi zabavljate sa drugim.
Zaljubili ste se u super momka, ali onda ste upoznali bogatijeg i verili se za njega... Ali život je takav – pravi čovek će vas čekati i u međuvremenu vam sagraditi kolibu svojim golim rukama!
Istina: Ako voliš nekoga, budi mu veran.
Totalno je nerealno misliti da će neko čekati na vas dok vi živite srećno sa nekim drugim. Zato treba da znate šta hoćete i da težite to da ostvarite. Ne dozvolite da ponos stane na put pravoj ljubavi.

scena iz filma "Beležnica"
Foto: Profimedia

#3 Kako se rešiti frajera u 10 dana (Kako How to Lose a Guy in 10 Days)

Laž: Igrajte psihološke igrice.
Najbolje je da se pretvarate da ste nezainteresovana lujka koja je imala nervni slom (da, zato što to sigurno funkcioniše).
Istina: Istina: Budite to što jeste.
Niko ne voli da bude izigran i nema ništa gore nego kada se neko igra sa vašim osećanjima. Ne budite takva devojka, osim ako stvarno želite da ga izgubite partnera za 10 ili manje dana.

scena iz filma "Kako oterati frajera za 10 dana"
Foto: Profimedia/ilustracija

#4 Kad je Hari sreo Sali (When Harry Met Sally)

Laž: Zaljubićete se u svog najboljeg prijatelja – ali ne sada, nego kasnije.
Naravno, godinama izlazite sa svima osim sa njim i nikada vam nije ni palo na pamet kako li vaš najbolji drug izgleda u gaćama. Ali totalno je izvodljivo da posle 10 godina odjednom osetite hemiju. Ozbiljno!
Istina: Vi ste zaista samo prijatelji.
Iako ljubav može da raste i cveta vremenom, stvarno je malo verovatno da se krije svakodnevno više od decenije. Ukoliko se za to vreme nije ništa desilo i hemija nije proradila – to znači da je ni nema.

scena iz filma "Kako je Hari sreo Sali"
Foto: Profimedia

#5 Dobili ste poštu (You’ve Got Mail)

Laž: Svi momci koji četuju su totalno normalni, fini i simpatični.
Da. To je zakon univerzuma. Upoznaćete nekog momka na internetu i on neće biti 60-godišnji, seksualni manijak. Biće ljubav vašeg života.
Istina: Svakom intimnijem onlajn kontaktu pristupite sa oprezom.
Ozbiljno, svet je jezivo mesto. Nemojte sami da se nalazite sa nekim koga se nasumično upoznali onlajn ili na nekom izolovanom mestu. Ne otkrivajte svoju adresu ili radno mesto. Šta ako je u pitanju slatkorečivi lopov ili silovatelj? Ako zna vašu rutinu, znaće i kada vam je stan prazan ili kroz koje usamljene ulice prolazite. Naravno da nisu samo manijaci na internetu, ali ipak se čuvajte, i ne otkrivajte previše intimne detalje, bar dok se dobro, lično ne upoznate.

scena iz filma "Dobili ste poštu"
Foto: Profimedia

#6 Prljavi ples (Dirty Dancing)

Laž: Biti sa mnogo starijim muškarcem je super!
On izgleda starije od vas. On i jeste puno stariji od vas. On spava sa svakom devojkom u hotelskom kompleksu, osim sa vama, mladom i nevinom slatkicom, ali svejedno toliko odlepi za vama da čak krši zakon kako bi bili zajedno.
Istina: Ljudi zbog ovoga idu u zatvor.
Ukoliko vas muva neko ko je mnogo stariji od vas, a vi ste još srednjoškolka, ovaj lik verovatno nije Patrik Svejzi i vaši roditelji sa punim pravom treba da ga bace u zatvor. Razmislite o tome i bežite.

scena iz filma "Prljavi ples"
Foto: Profimedia

#7 Prohujalo sa vihorom (Gone With the Wind)

Laž: Šamaranje momaka je seksi.
Toliko vas je naljutio da biste ga najradije ošamarili. I jeste. I ne izvinjavate se jer ste vi Skarlet O’Hara. I treba da ljubi tlo pod kolim hodate.
Istina: Zlostavljanje je zlostavljanje.
Da je obrnuta situacija, verovatno biste ga bacili u zatvor brže nego što bi uspeo da izgovori: „Neće se desiti nikada više“. Nasilje spada pod zlostavljanje, a krug se završava sa vama.

scena iz filma "Prohujalo sa vihorom"
Foto: Profimedia

#8 Romeo i Julija (Romeo + Juliet)

Laž: Pakt o samoubistvu je tako kul.
Momak upozna devojku i na prvi pogled se ludo zaljubljuju jedno u drugo. Nažalost, njihova ljubav nije moguća jer su njihove porodice u višegodišnjoj zavadi. Oni nađu način da pomire porodice tako što će umreti, ali neće biti stvarno mrtvi, mada na kraju ipak nekako omanu u izvršenju plana i završe dva metra pod zemljom. Vrlo inteligentno.
Istina: Samoubistvo nikada nije rešenje.
Bez obzira kroz šta prolazite, samoubistvo je kukavički izlaz iz problema. Šanse su da će se taj koji se protivi vašoj vezi, opametiti i prihvatiti vaš izbor. Osim ako ta osoba nema baš dobar razlog da vas drži rastavljenim. A i ako ima, to je vaš život i vi treba da se izborite za svoju sreću.                               

scena iz filma "Romeo i Julija"
Foto: Profimedia

#9 Planina Broukbek (Brokeback Mountain)

Laž: Vaš partner je verovatno homoseksualac koji se još krije u ormanu.
Dešava se svima koje znate – čak i fatalnim, prezgodnim ženama. On nije stvarno u lovu... On se u prirodi valja po senu sa svojim najboljim drugom.
Istina: Ukoliko je gej, primetićete to.
Ozbiljno, ukoliko ne dobacuje lascivne seksualne opaske građevincima u prolazu, verovatno ste sigurni. A danas biti homoseksualac nije tabu tema, tako da verovatno ne bi bio sa vama da je gej.

scena iz filma "Planina Brokeback"
Foto: Profimedia

 

 

 

#10 Lepotica i zver (Beauty and the Beast)

Laž: Tigar može promeniti svoje pruge.
On ima kratak fitilj, razdražljiv je i nasilan. Ali vi ste toliko dobri, čisti, iskreni i nevini da ćete ga pretvoriti u princa!
Istina: Ne možete promeniti muškarca!
Istina je da muškarci mogu da se promene samo kada oni odluče da treba da se menjaju. Nikada nećete uspeti da promenite nasilnog muškarca u umiljato mače. To se jednostavno neće desiti. Odustanite dok ste u prednosti i dok još možete da se izvučete.

scena iz filma "Lepotica i zver"
Foto: Profimedia

Da li ste uočili neku od ovih laži koje nam plasiraju filmovi? Pogledajte vaš omiljeni romantični film ponovo, pa nam recite koje pogrešne pouke ste vi uočili.

SD zanimljivosti

SD uvrnuto

SD ljubimci

Vremenska prognoza
Clear sky
13 Beograd