fbpx
Skip to main content
Vuk Drašković

100.000 ZBOG DUŠEVNE BOLI: Drašković će plaćati odštetu šefu beogradskog DB zbog Ibarske

Foto: Profimedia
BEOGRAD - Pravosnažnom presudom Apelacionog suda u Beogradu, lider SPO Vuk Drašković pravosnažno je obavezan da nekadašnjem šefu Beogradskog centra DB Milanu Radonjiću isplati naknadu nematerijalne štete od 100.000 dinara sa zakonskom kamatom, kao i 93.700 dinara za troškove postupka.

Drašković je obavezan na isptatu nematerijalne štete Radonjiću, zbog duševnih bolova koje mu je naneo, povrede ljudskog dostojanstva, časti i ugleda, jer je u emisiji "Poligraf" 19. juna 2008. godine rekao da je Radonjić "ubica sa Ibarske magistrale" iako je Radonjić tog dana pravosnažno oslobođen optužbi u tom slučaju presudom Vrhovnog suda Srbije.

Drašković je naveo, pored ostalog, da je Radonjić "član zločinačkog udruženja i terorističkog tima Slobodana Miloševića" i označio ga kao vinovnika tog događaja.

Za zločin na Ibarskoj magistrali, u kom su nastradali Draškovićevi saradnici, osuđeni su pripadnici Jedinice za specijalne operacije, kao i šef DB Radomir Marković.

Presudom Apelacionog suda, u koju je Tanjug imao uvid, potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu iz juna 2014. godine, od kada teku zakonske kamate za isplatu naknade nematerijalne štete.

Istovremeno je odbijena Draškovićeva žalba na prvostepenu presudu.

Radonjiću je u toku ponovljeno suđenje za učešće u logističkoj podršci za pokušaj ubistva Draškovića u Budvi 2000. godine. On se nalazi u pritvoru, i u toku mu je suđenje za učešće u ubistvu novinara Slavka Ćuruvije, 11. aprila 1999. godine. 

Pročitajte i:

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
3 Beograd