fbpx
Skip to main content
Vuk Drašković

100.000 ZBOG DUŠEVNE BOLI: Drašković će plaćati odštetu šefu beogradskog DB zbog Ibarske

Foto: Profimedia
BEOGRAD - Pravosnažnom presudom Apelacionog suda u Beogradu, lider SPO Vuk Drašković pravosnažno je obavezan da nekadašnjem šefu Beogradskog centra DB Milanu Radonjiću isplati naknadu nematerijalne štete od 100.000 dinara sa zakonskom kamatom, kao i 93.700 dinara za troškove postupka.

Drašković je obavezan na isptatu nematerijalne štete Radonjiću, zbog duševnih bolova koje mu je naneo, povrede ljudskog dostojanstva, časti i ugleda, jer je u emisiji "Poligraf" 19. juna 2008. godine rekao da je Radonjić "ubica sa Ibarske magistrale" iako je Radonjić tog dana pravosnažno oslobođen optužbi u tom slučaju presudom Vrhovnog suda Srbije.

Drašković je naveo, pored ostalog, da je Radonjić "član zločinačkog udruženja i terorističkog tima Slobodana Miloševića" i označio ga kao vinovnika tog događaja.

Za zločin na Ibarskoj magistrali, u kom su nastradali Draškovićevi saradnici, osuđeni su pripadnici Jedinice za specijalne operacije, kao i šef DB Radomir Marković.

Presudom Apelacionog suda, u koju je Tanjug imao uvid, potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu iz juna 2014. godine, od kada teku zakonske kamate za isplatu naknade nematerijalne štete.

Istovremeno je odbijena Draškovićeva žalba na prvostepenu presudu.

Radonjiću je u toku ponovljeno suđenje za učešće u logističkoj podršci za pokušaj ubistva Draškovića u Budvi 2000. godine. On se nalazi u pritvoru, i u toku mu je suđenje za učešće u ubistvu novinara Slavka Ćuruvije, 11. aprila 1999. godine. 

Komentari
Pošalji komentar
Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Pročitajte i:

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
11 Beograd