fbpx
Skip to main content
JDP

66 godina od osnivanja JDP-a

Foto: Srbija Danas
BEOGRAD- Jugoslovensko dramsko pozorište (JDP) proslavilo je danas 66 godina rada dodelom godišnjih nagrada zaslužnim umetnicima i saradnicima.

Vršilac dužnosti upravnice JDP-a, Tamara Vučković, rekla je da je to pozorište u protekloj godini uspelo da zadrži visoke kriterijume, ostvari veći prihod od ulaznica, a dobijene su i brojne nagrade na festivalima.


"Poslednje tri godine po oceni mnogih, bile su najteže od osnivanja pozorišta. Nismo dobijali dve i po godine novac iz budžeta, a nadam se da će se to promeniti. Mislim da ima nade", rekla je Vučković za agenciju Beta.

Reditelj Gorčin Stojanović dobio je godišnju nagradu za režiju predstave "Gospođica", glumica Nataša Ninković nagrađena je za naslovnu ulogu u toj predstavi, a glumcu Nebojši Dugaliću nagrada je uručena za ulogu u predstavi "Izdaja".

Među nagrađenima su i Vojislav Brajović i Jasmina Avramović koij su dobili godišnje nagrade za uloge u predstavi "Gospođica", dok je glumici Nataši Tapušković uručeno to priznanje za lepotu govora u predstavama "Gospođica" i "Izdaja".

Prema njenim rečima za godinu dana premijerno su izvedene četiri predstave, "Gospođica" po tekstu Ive Andrića, "Izdaja" Harolda Pintera, "Zločin i kazna" po romanu Fjodora Dostojevskog i "Unosno mesto" Nikolaja Ostrovskog.

 

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD događaji

SD citati

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
19 Beograd