fbpx
Skip to main content
Bicikl

AKCIJA PARKING SERVISA: Evo kako da POTPUNO BESPLATNO dobijete dva bicikla!

Foto: Srbija Danas
Povećaće se i broj biciklističkih staza.

Gradski menadžer Goran Vesić, član Gradskog veća Dragomir Petronijević i direktor JKP „Parking servis” Andrija Čupković prisustvovali su danas na Adi Ciganliji otvaranju pete sezone akcije „Parkiraj i bicikliraj”, koju organizuje JKP „Parking servis”.

Promotivnoj vožnji prisustvovao je i Dragan Bogosavac, načelnik Saobraćajne policije za grad Beograd.

JESTE LI ČULI ZA NJEGA: Ovaj beogradski karneval je posetilo 50.000 ljudi!

– Grad Beograd nastavlja saradnju sa udruženjima biciklista i danas predstavljamo jednu od aktivnosti „Parking servisa”, a to je da od danas na tri parkilašta u gradu, „Ada Ciganlija”, „Sava centar” i „Milan Gale Muškatirović” svako ko dođe autobilom na parkiralište uz ličnu kartu dobija besplatno dva bicikla koja može da koristi dok se ne vrati po svoje vozilo. To je naš dogovor sa biciklistima kojim omogućujemo Beograđanima da više koriste biciklistički prevoz.

On je naglasio da bi mogle da se koriste bicikli potrebne su staze i to je ono što se upravo radi sa udruženjima da se broj biciklističkih staza poveća. U izradi je i studija čiji je cilj da se izgrade nove staze dužine 15 kilometara i koridori dugi 30 kilometara.

Goran Vesić
Foto: Srbija Danas

- Završili smo biciklističku stazu od Bulevara oslobođenja do Save Maškovića, pripremamo se da prilikom rekonstrukcije Ruzveltove i Mije Kovačevića izgradimo i taj pravac, u Crnotravskoj se ona već obeležava, a u centru grada se na nekoliko mesta uspostavlja zona usporenog saobraćaja gde će takođe biti omogućen prostor za bezbednu vožnju bicikala. Na sličan način ćemo učiniti i sa ulicom Kneginje Zorke i nastojaćemo da koju god ulicu u budućnosti rekonstrišemo omogućimo i postojanje biciklističke staze. Verujemo da ćemo u budućnosti omogućiti biciklistima i spuštanje ka Adi Huji gde imamo velike planove – rekao je Goran Vesić, zahvalivši se na inicijativi „Parking servisu” i biciklistima Beograda.

Bicikl
Foto: Srbija Danas

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević rekao je da su od udruženja biciklista stigle inicijative za još četiri javna parkinga.

– Nastavljamo direktnu komunikaciju sa građanima, i ovo je pravi primer kako se radi kada se sastanu i saslušaju sve zainteresovane strane. To ćemo nastaviti i u budućnosti i nastojaćemo da sa stazama i infrastrukturom stižemo gradove sa tradicijom vožnje bicikala – istakao je Petronijević.

Direktor JKP „Parking servis” Andrija Čupković kazao je da je ovo nastavak akcije „Parkiraj i bicikliraj”, kao i da je današnji događaj iskorišćen i da se biciklistima podele nova svetla.

Bicikl
Foto: Srbija Danas

– Sledeće godine akciju ćemo proširiti još većim brojem bicikala, a nakon rekonstrukcija naših garaža imaćemo u svim centralnim garažima postavljene dodatne bicikle koje će građani moći da koriste na biciklističkim stazama – izjavio je Čupković.

Akcija je osmišljena u svrhu rekreacije sugrađana, očuvanja životne sredine i razvoja biciklističkog saobraćaja.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd