fbpx
Skip to main content
Glasanje

Aleksić: Narodna stranka Srbije biće drugačija

Foto: Profimedia
BEOGRAD - U Srbiji se osniva još jedna stranka, Narodna stranka Srbije, čiji su vodeći ljudi nekada bili u Ujedinjenim regionima Srbije, a predsednik Organizacionog odbora stranke Miroslav Aleksić je najavio da će to biti "drugačija od ostalih stranaka na političkoj sceni Srbije".

"Mi se pre svega zalažemo da se o svim važnim pitanjima u državi građani izjašnjavaju referendumom", rekao je Aleksić na jednoj od prvih konferencija za novinare, nakon potpisivanja Deklaracije o osnivanju stranke u junu ove godine, dodajući da se u razvijenom svetu građani pitaju da li je potrebno napraviti jedan park ili ne.

Aleksić je, iznoseći ključne tačke programa stranke, mišljenja da je politika danas izgubila svaki smisao, jer ne nudi rešenje za bolji život građana, već je postala način za zbrinjavanje stranačkih kadrova. Zato je neophodno promeniti izborni zakon, za šta će se stranka zalagati, rekao je Aleksić.

"Izborni zakon demotiviše sposobne i obrazovane ljude da se bave politikom. Danas se politikom bave samo oni koji žele da članstvom u partijama reše svoje interese", naveo je Aleksić, inače predsednik opštine Trstenik.

Ova stranka će se zalagati i za izmenu Zakona o finansiranju političkih stranaka, jer su stranke danas, kako je rekao, najprofitabilnija preduzeća.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Slaba kiša
5 Beograd