fbpx
Skip to main content
Trstenik

Aleksić: Šteta u Trseniku 545 miliona dinara

Foto: Tanjug
BEOGRAD - Opština Trstenik je u nedavnim poplavama pretrpela štetu u iznosu od 545 miliona dinara i ostala bez izvorišta pijaće vode, izjavio je danas predsednik te opštine Miroslav Aleksić.

On je istakao da će žiteljima te opštine biti neophodna pomoć Vlade Srbije kako bi se izvorište što pre saniralo, jer je sadašnji kapacitet alternativnih izvora nedovoljan za njenih 15.000 stanovnika.

"Opština Trstenik je jedna od najteže pogođenih opština, iako nas nije bilo toliko u medijima kao nekih drugih. Pretrpeli smo ogromnu štetu, pre svega od Zapadne Morave i od nekih bujičnih reka, koju je naša komisija procenila na iznos od 545 miliona dinara i taj izveštaj dostavila Vladi Srbije u roku", rekao je Aleksić Tanjugu.

Prema njegovim rečima poplavljeno je više od 3.000 hektara poljoprivrednog zemljišta, a 127 objekata je pretrpelo ozbiljnu štetu koja u građevinskom smislu iznosi oko 27 miliona dinara.

On je dodao i da je pričinjena šteta u putnoj infrastrukturi u visini od oko 40 miliona dinara, dok najveći problem predstavlja saniranje poplavljenih akumulacionih jezera za šta će, kako je objasnio, biti potrebno oko 85 miliona dinara.
 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Slaba kiša
5 Beograd