Skip to main content
 • Read more Kontravizija Info

  Kakvi gafovi pristalica opozicije! "Vinston Čerčil se bavio prostitucijom u Londonu, a Vučić ga uzeo za savetnika!"

 • Read more Delije Fudbal

  ZVEZDA OBJAVILA: Stiže POJAČANJE, i to za manje od 24 časa (VIDEO)

 • Read more trudna Novčanik

  Porodiljama veća primanja: Mesečno minimalac zagarantovan (VIDEO)

 • Read more budućnost Region

  KNEŽEVIĆ RASKRINKAO ĐUKANOVIĆA! Evo kako Milo malverzacijama izvlači pare za potrebe KK BUDUĆNOST!

 • Read more Fejsbuk Društvo

  HITNO MENJAJTE ŠIFRE! Fejsbuk otkrio podatke MILIONA KORISNIKA, i Srbi NA UDARU

 • Read more KK Crvena zvezda Košarka

  VELIKI TALENAT: Posle Simanića još JEDAN Zvezdin BISER na NBA draftu (FOTO)

Jeff Bezos

Amazon projektuje dronove koji će dostavljati robu kupcima!

Jeff Bezos je čovek koga se treba plašiti! Čelnik Amazona će vrlo brzo postati jedan od najmoćnijih ljudi na svetu pre svega zahvaljujući svojoj kompanija, Amazon, koja je postala mnogo više od obične online prodavnice knjiga.

Ova kompanija ubrzano postaje medijski div, sa sopstvenom proizvodnjom i distriibucijom medijskog sadržaja. Takođe, ne treba zaboraviti da je Amazon jedan od najvećih cloud provajdera na svetu, uprkos sve jačoj konkurenciji od strane Google i Microsofta.
Pre par meseci na Webu je osvanula vest da Amazon planira da kupcima dostavlja robu pomoću dronova, što je prvo izazvalo nevericu, zatim čuđenje i na kraju smeh, pošto trenutna generacija ima autonomiju leta od 10 minuta sa vrlo malim korisnim teretom. No izgleda da to nije obeshrabrilo Bezos &Co, pošto je u svom kvartalnom izveštaju deoničarima rekao da njegovi inženjeri trenutno testiraju 5 i 6 generaciju dronova za dostavu, te da ubrzano projektuju 7 i 8. Njihov cilj je da postignu autonomiju leta do 15 kilometara sa teretom od 2.5 kilograma, nešto što sada nije nimalo lak zadatak, po rečima Bezosa.

On se takođe osvrnuo na Fire TV i rekao da je ova usluga imala neverovatan uspeh kod korisnika iako je izbegao, po običaju, da to potkrepi nekim konkretnim statistikama.
Na kraju obraćanja Bezos je sebi pripisao i deo zasluga za odluku FAA da omogući korišćenje elektronskih uređaja tokom uzletanja i sletanja aviona. Naime, Amazona je organizovao test avion koji je uzleteo i sleteo sa 150 aktivnih e-čitača Kindle, u isto vreme.

 

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare
Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd