fbpx
Skip to main content
Aleksandar Antić

Antić: Banatski dvor potpuno napunjen gasom

BEOGRAD - Skladište gasa Banatski dvor je potpuno napunjeno gasom, izjavio je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i istakao da je to garancija da će Srbijagas biti u mogućnosti da obezbedi potrebne kolicine gasa za građane i sve prioritetne potrošače.

"U Banatskom dvoru se trenutno nalazi 450 miliona kubnih metara gasa, što predstavlja njegov maksimum. To je od izuzetnog znacaja za stabilnost naseg energetskog sistema", rekao je Antić i dodao da je to dobra vest za sve građane Srbije.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo rudarstva i energetike i Vlada Srbije prate situaciju vezano za tranzit gasa kroz Ukrajinu i spremaju više scenarija kako bi se eventualno obezbedile nedostajuce količine gasa.

"Svaki od tih scenarija se usaglasava sa Srbijagasom, Nis-om, Eps-om, Ems-om i Udruzenjem toplana kako bi se obezbedila puna koordinacija svih energetskih kompanija, energetska sigurnost i stabilno snabdevanje građana svim energentima", dodao je Antić.

Vučur je tada rekao da će Banatski Dvor biti napunjen dosta pre roka, s obzirom da je redovna dinaminika njegovog punjenja do početka oktobra.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
7 Beograd