fbpx
Skip to main content
Balerina

Baletska predstava "Minus jedan" večeras u Sava Centru

BEOGRAD - Veliki kanadski balet iz Montreala predstaviće se večeras prvi put u Srbiji sa predstavom "Minus jedan", koreografa Ohada Naharina, u Sava centru u okviru 11. Beogradskog festivala igre.

Pre predstave umetničkom direktoru kompanije već 15 godina, Gradimiru Pankovu, biće svečano uručena u svetu jedinstvena nagrada, Vipova nagrada za životno delo koje se četvrti put dodeljuje umetnicima iz Srbije koji su ostvarili izuzetne karijere u inostranstvu a zaboravljeni su kod kuće.

Veliki kanadski balet izvešće Naharinovu koreografiju "Minus jedan" koju čini nekoliko komada ovog u svetu cenjenog izraelskog baletskog umetnika čiji su naslovi nezaobilazni deo repertoara Holandskog plesnog teatra, Frankfurt baleta, Baleta Opere Liona, Nacionalnog baleta Španije, Kulberg baleta, Baleta pariske Opere i Velikog kanadskog baleta iz Montreala.

Od kako je na čelo kompanije došao Pankov, kompanija je napravila zaokret, izdvaja se po premijerama potpuno novih dela, koreografa iz celog sveta poput Stajna Selisa, Didi Vildman, Kadera Belarbija, Maura Bigoncetija, Ohada Naharina, Šena Veja. Svake godine kompanija poziva druge trupe da nastupe u okviru sezone a Veliki kanadski Balet redovno nastupa na scenama od SAD do Azije, Bliskog Istoka i Evrope.
 

SD vesti

SD događaji

SD citati

Vremenska prognoza
Slaba kiša
17 Beograd