Skip to main content
Jusufspahic.jpg

MUFTIJA JUSUFSPAHIĆ: Bakirovi preci su beogradskiji od mojih

Foto: Beta
Muftija srbijanski Muhamed Jusufspahić izrazio je zadovljstvo što se odnosi Srbije i BiH smiruju, navodeći da je na "nama da iz situacija u koje smo uvedeni tuđim greškama izađemo svojim naporom".

Povodom današnjeg susreta premijera Srbije Aleksandra Vučića i članova Predsedništva BiH u Beogradu Jusufspahić je rekao da je na funkcionerima da naprave konkretne korake ka pomirenju i zajedničkom napretku. 

"Zahvalan sam bogu na tome što se odnosi izmedu Srbije i BiH smiruju. Kamo sreće da nije bilo rata, da nije bilo Srebrenice, Bratunca, onda bi osećaj bio potpun. Na nama je da se borimo da iz situacija u koje smo uvučeni tuđim greškama izađemo svojim naporom", rekao je Jusufspahić.

Muftija srbijanski smatra i da je potreban kontinuitet dobrih odnosa ka trendu smirivanja. 

"Prvenstveno je najbitnija ekonomija i bolje materijalno stanje ljudi. To će doprineti da se situacija potpuno smiri",izjavio je Jusufspahić za beogradske medije. 

Bošnjački član Predsedništva Bakir Izetbegović je rekao u Beogradu da je glavni grad Srbije grad njegovih predaka. Upitan da prokomentariše ovu izjavu, Jusufspahić je dodao: 

"Mogu da kažem za Bakira da su njegovi preci beogradskiji od mojih, oni su živeli u Francuskoj ulici u Beogradu... Negde su se neke stvari potpuno zatvorile, desilo se da smo se udaljili."

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
20 Beograd