fbpx
Skip to main content
Mali i ruska delegacija

"Beograd domaćin otvorenog srca za goste iz Rusije"

Foto: BeoInfo
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali priredio je danas u Starom dvoru prijem za delegaciju stranih gostiju i organizatora naučne konferencije „Gogolj i slovenski svet”. Gostima iz Rusije tom prilikom je poručio da će Beograd uvek biti domaćin otvorenog srca.

– Skup je za nas veoma važan jer je rezultat bliskog odnosa između dva naroda koji postoji decenijama unazad, ali i sve bolje saradnje između Rusije i Srbije. Beograd i Moskva su 2015. godine potpisali sporazum o saradnji i radimo na velikom broju aktivnosti kako bismo dva glavna grada još više približili jedan drugom. Na jesen nas očekuju i Dani Moskve u Beogradu, koji će pospešiti saradnju u oblastima kulture, obrazovanja, sporta – rekao je Mali.

Ova konferencija, dodao je gradonačelnik, ima veliki značaj za srpsku javnost i univerzitet. Siniša Mali je izrazio nadu da će Beograd biti dobar domaćin i pozvao goste da ponovo posete Beograd.

Siniša Mali
Foto: Beoinfo

Direktorka Doma i muzeja Gogolja Vera Pavlovna Vikulova prenela je pozdrave Departmana za kulturu Grada Moskve, koji je podržao manifestaciju jer posebnu pažnju posvećuje Srbiji. Ona je izrazila nadu da će dva grada produbiti saradnju u oblastima kulture i nauke, a za održavanje konferencije naglasila je značaj gradskog sekretara za kulturu Vladana Vukosavljevića, dekana Filološkog fakulteta Aleksandre Vraneš i ambasadora Srbije u Rusiji Slavenka Terzića. 

Konferencija „Gogolj i slovenski svet” održava se danas i sutra na Filološkom fakultetu u Beogradu, a organizuju je „Dom i muzej N. V. Gogolja – Moskva”, Sekretarijat za kulturu, Filološki fakultet u Beogradu i Biblioteka grada Beograda.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
13 Beograd