fbpx
Skip to main content
Ljubiša Buha Čume

ČUME UMALO DOBIO INFARKT U ZATVORU: Zahtevao da služi kaznu kod bivše supruge Ljilje!

Foto: Srbija Danas
Ljubiša Buha, kom se sudi zbog ugrožavanja bezbednost žene Ivane, tražio da ga pošalju u kućni pritvor kod Liljane Buhe.

Svedok-saradnik Ljubiša Buha Čume, koji je u pritvoru zbog falsifikovanja dokumenata za ukradeni „ferari“, koji je poklonio još uvek zakonitoj supruzi Ivani Buhi, kao i za ugrožavanje njene bezbednosti, zatražio je juče od Trećeg osnovnog suda da ga pusti u kućni pritvor, i to u nekretninu koja je u vlasništvu njegove bivše žene Ljilje Buhe.

Njegovi branioci predložili su sudu meru elektronskog nadzora s nanogicom i dostavili adresu na kojoj bi bio, uz pisanu izjavu Ljilje da je saglasna da boravi u njenoj kući.

Vraćen u CZ

- Da vam objasnim, sudija, to je moja bivša žena - javio se za reč Buha kako bi pojasnio sudiji Siniši Babiću ko je osoba kod koje želi da boravi u kućnom pritvoru. Ovaj predlog, međutim, sudija je odbio, pa je Čume, umesto kod bivše žene, ponovo završio u Centralnom zatvoru.

Interesantno je da je pre nekoliko godina i Ljilja Buha bila na udaru zakona zbog sumnje da je 2002. po nalogu sada pokojnog Dušana Spasojevića, vođe „zemunskog klana“, pokušala da otruje Buhu.

Ljilja Buha je 2014. oslobođena optužbi jer nije bilo dokaza da je zaista pokušala da ga ubije pošto su mu u krvi pronađeni samo tragovi leka koji nema smrtonosno dejstvo.

Afera „trovanje“

- Afera „trovanje“ otvorena je kad je Ljilja Buha 2005. svedočila pred Specijalnim sudom u postupku protiv „zemunskog klana“. Ona je tada kazala da je, zastrašena pretnjama Spasojevića da će joj ubiti sina i silovati ćerku, pristala da Ljubiši sipa otrov koji joj je Spasojević dao -  rekao je Kurirov sagovornik iz pravosuđa.

Buha: Baš me briga da li će kod Ljilje

ivana buha
Foto: Srbija Danas

Ivana Tulović Buha, još uvek zvanična supruga svedoka-saradnika, kaže da joj ne smeta što Ljubiša želi da bude u kućnom pritvoru kod svoje prve supruge Ljilje Buhe.

- Apsolutno nemam ništa protiv toga da on bude kod Ljiljane. Samo sam protiv toga da ubicu puste iz zatvora -  rekla je Ivana Tulović Buha.

 

Čume umalo dobio infarkt

Ljubiši Buhi Čumetu juče je iznenada pozlilo u sudnici, i to pred sam početak suđenja. Prema nezvaničnim informacijama, Buha je imao povišen krvni pritisak, a požalio se sudiji i na „probadanje u grudima“.

U sud je brzo stigla Hitna pomoć, koja je dala terapiju i snizila krvni pritisak Buhi, pa je suđenje nastavljeno.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd