fbpx
Skip to main content
Ivana Španović

DIJAMANTSKA LIGA: Novi rekord Španovićeve

Foto: Profimedia
Srpska skakačica u dalj osvojila je prvo mesto u Judžinu rezultatom 6,88 metara što je novi nacionalni rekord i najbolji svetski rezultat ove sezone.

Rezultatom 6,88 metara srpska atletičarka Ivana Španović postavila je jutros novi nacionalni rekord u skoku u dalj koji joj je doneo i pobedu na mitingu Dijamantske lige u Judžinu (SAD). Skok srpske rekorderke ujedno je i najbolji rezultat ove sezone u svetu, a on joj je doneo i prvu poziciju u poretku Dijamantske lige.

Isti rezultat kao Španovićeva postigla je Ruskinja Darija Klišina, ali je pobeda pripala srpskoj atletičarki zbog boljeg drugog skoka. Sjajnu formu u kojoj se nalazi srpska rekorderka potvrdila je fantastičnom serijom skokova na ovom takmičenju. Pored rekordnih 6,88 m, Španović je u četvrtoj seriji skočila samo dva sanimetra manje. Njen najslabiji rezultat jutros je iznosio 6,62 metra. Jednom je doskočila na 6,75, a dva puta na 6,77 metara.

Drugoplasirana Klišina je imala četiri važeća skoka - 6,88, 6,81 6,74 i 6,67 metara. Samo santimetar manje (6,87) skočila je Francuskinja Elojs Lešer, dok je Amerikanka Britni Ris zauzela četvrto mesto skokom od 6,86 metara.

SD ostali sportovi

SD fudbal

SD košarka

SD treće poluvreme

Vremenska prognoza
Fog
-1 Beograd