Skip to main content
Ivana Španović

DIJAMANTSKA LIGA: Novi rekord Španovićeve

Foto: Profimedia
Srpska skakačica u dalj osvojila je prvo mesto u Judžinu rezultatom 6,88 metara što je novi nacionalni rekord i najbolji svetski rezultat ove sezone.

Rezultatom 6,88 metara srpska atletičarka Ivana Španović postavila je jutros novi nacionalni rekord u skoku u dalj koji joj je doneo i pobedu na mitingu Dijamantske lige u Judžinu (SAD). Skok srpske rekorderke ujedno je i najbolji rezultat ove sezone u svetu, a on joj je doneo i prvu poziciju u poretku Dijamantske lige.

Isti rezultat kao Španovićeva postigla je Ruskinja Darija Klišina, ali je pobeda pripala srpskoj atletičarki zbog boljeg drugog skoka. Sjajnu formu u kojoj se nalazi srpska rekorderka potvrdila je fantastičnom serijom skokova na ovom takmičenju. Pored rekordnih 6,88 m, Španović je u četvrtoj seriji skočila samo dva sanimetra manje. Njen najslabiji rezultat jutros je iznosio 6,62 metra. Jednom je doskočila na 6,75, a dva puta na 6,77 metara.

Drugoplasirana Klišina je imala četiri važeća skoka - 6,88, 6,81 6,74 i 6,67 metara. Samo santimetar manje (6,87) skočila je Francuskinja Elojs Lešer, dok je Amerikanka Britni Ris zauzela četvrto mesto skokom od 6,86 metara.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD ostali sportovi

SD fudbal

SD košarka

SD mundobasket 2019

SD treće poluvreme

Vremenska prognoza
Clear sky
20 Beograd