Skip to main content
Milorad Dodik

Dodik: Krim je odličan primer

Foto: Profimedia
BEOGRAD - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da njegov politički program predstavlja jačanje autonomije RS i da je Krim primer kojim putem bi se moglo ići ka ostvarenju tog cilja.

"Moj politički program jeste jačanje autonomije RS do ostvarivanja nezavisnosti i mislim da je ono što se dešavalo na Krimu, uz referendum, dobar primer kojim bi se moglo ići", rekao je Dodik.

Dodik je kazao da nije sklon da prihvati sugestije nekih predstavnika zapadnih zemalja da ne iznosi svoj stav u vezi Krima.

"Ako neko misli da na međunarodnom planu ne treba da gledamo šta se događa i da budemo objektivni, grdno se vara. Ja nisam spreman da za one koji su nas ovde zarobili nerealnom idejom o opstanku BiH imam bilo kakvo razumevanje nigde u svetu", istakao je Dodik.

Na pitanje da li vidi razlike u stavovima premijera i predsednika Srbije, Aleksandra Vučića i Tomislava Nikolića gde premijer “podržava BiH, a predsednik govori o nefunkcionalnom braku za koji je najbolji razvod", Dodik kaže da su "obojica u pravu".

Milorad Dodik i Vučić Aleksandar
Foto: Tanjug

"Politika Srbije ne može da bude drugačija osim da podržava Dejtonski sporazum koji je potpisala. Ali taj sporazum se masovno rušio u prošlosti i oskrnavljeni su interesi RS. Treba biti iskren i reći istinu, a istina je ono što je i sam predsednik Nikolić rekao govoreći o varijacijama na budućnost BiH", rekao je Dodik.

Upitan ko mu je od njih dvojice bliži, Dodik kaže da ne vodi politiku na način da je blizak ovom ili onom.

"Kao čovek koji živi ovde u RS i u ovim prilikama, svaki stav koji govori o neodrživosti BiH je meni blizak", rekao je premijer RS.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
22 Beograd