Skip to main content
Tanja, Jelena i Emina

Domaći hitovi imaju mnogo GREŠAKA, evo šta sve poznati pevaju! (VIDEO)

Foto: Srbija Danas
Koga briga za pravilne izraze i gramatiku...

Poslednjih godina na domaćoj muzičkoj sceni moglo se čuti sve i svašta, a čini se da se, kako godine prolaze, sve manje obraća pažnja na sam tekst numera, koje neretko postanu veliki hitovi. Mnoge velike zvezde su otpevale pesme koje imaju gramatički neispravne stihove, ali se na to izgleda ne obraća prevelika pažnja.

Tako je Tanja Savić na svoj poslednji album uvrstila pesmu "Gde ljubav putuje", koja ima stih "Milion sveća nebo upale", a svako ko iole poznaje srpski jezik zna da bi stih trebalo da glasi "Milion sveća nebo upali".

Jelena Karleuša nam je na jednom od svojih poslednjih CD-ova pevala "Crni smoking, I like the way you talking", misleći verovatno na "I like the way you are talking", al' valjda taj stih nije toliko bitan jer nije na srpskom, ko će znati...

Emina Jahović je nedavno pevala "Ne plašim se mrakova", kao da postoji množina reči "mrak", dok se Milena Vučić pitala "Kog si vraga ti u meni vidjeo?", verovatno ne znajući da je to nepravilno i da može jedino "vidio".

Danijela Vranić je singl nazvala "Nemoj da me žalite", a taj stih se u pesmi ponavlja nekoliko puta. Mogla je da otpeva i "Nemojte da me žalite", bilo bi "po Vuku", ali je ipak ovako...

Tu su i Severina Kojić i "Ministarke", koje su pre par godina imale veliki hit "Uno momento". U kontekstu pesme verovatno su htele da kažu "Un momento", ali ih to nije sprečilo da i pored ovoga dođu do statusa najgledanijeg domaćeg klipa na sajtu Youtube.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vip

SD parovi

Vremenska prognoza
Clear sky
24 Beograd