fbpx
Skip to main content
Vozačka dozvola

EVO ODGOVORA: Sa koliko se ODUZIMA vozačka dozvola - sa 18 ili 25 kaznenih poena? (FOTO)

Foto: Profimedia
Večita dilema!

Na internetu se poveo pravi pravi rat oko toga da li će vozačka dozvola biti trajno oduzeta kada vozač prikupi 18 ili 25 kaznenih poena.

Veliki problem problem je u tome što su naši zakoni i propisi često nejasno definisani, tako da običan čovek često može samo da nagađa šta je zakonodavac želeo da kaže, a u ovom slučaju se čak i preklapaju dva zakona. Ali evo odgovora na čuveno pitanje!

4,3 MILIONA EVRA ZA REGISTARSKU TABLICU? Totalno ludilo! Pa ipak, on je platio BAŠ toliko (FOTO)

Dozvola se oduzima sa 18 poena!

Kada vozač prikupi 18 ili više poena, dozvola će mu biti trajno oduzeta. Dakle, ne sa 25, već sa 18 poena. Drugo pitanje koje se postavlja je to odakle uopšte u ovoj priči 25 poena?

vozačka dozvola
Foto: Srbija Danas

Limit od 25 poena je uveden iz čisto praktičnih razloga kako bi se omogućilo da se usaglase Zakon o bezbednosti u saobraćaju u kojem je pisalo da se vozaču koji napravi više prekršaja sabiraju svi kazneni poeni i upisuju čak i kad zbir pređe 18 poena, i Zakon o prekršajima u kojem je pisalo da zbir kaznenih poena ne može preći 18 poena.

Zaključak, u pitanju je obična tehnička stvar koja ne utiče na krajnji ishod. Dozvola se oduzima sa 18 poena, a bahati vozač može da prikupi maksimalno 25 poena.

OPASNOST! Drumski RAZBOJNICI haraju SRPSKIM auto-putevima! (FOTO)

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 2 Pogledaj sve komentare
srboljub's picture

srboljub

meni uzeli sa 12

0 | 2
rodoljub's picture

rodoljub

pa kad nisi normalan...

3 | 0

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
9 Beograd