Skip to main content
Vreva

Festival kulturnog aktivizma "Vreva": 10. - 13. septembra

Foto: Facebook
Drugi festival posvećen kulturnom aktivizmu i angažovanom stvaralaštvu, održaće se na beogradskim ulicama, trgovima, parkovima, dvorištima od 10. do 13. septembra.

Ova javna mesta tokom festivala postaće pozornice i bine, galerije i podijumi, govornice bez zidova i ograda, otvorena za sve posetioce, najavili su organizatori festivala "Vreva" koji je nastao u saradnji magazina Liceulice i brojnih partnera okupljenih u svojevrsnoj i jedinstvenoj Platformi aktivizma.

Festival "Vreva" kroz programe u gotovo svim umetničkim formama nastoji da afirmiše angažovano stvaralaštvo, brigu o zajednici i životnoj sredini, multikulturalnost i toleranciju, inkluziju i solidarnost.

Posetioce drugog festivala očekuju izložbe, javne prezentacije, ulični koncerti i književni susreti, radionice, filmske projekcije, tribine "razgovori u parku", performansi pod motom "Kreativno do promena".

U subotu 13. septembra Udruženje KROKODIL zatvoriće drugi festival "Vreva" književnim programom pod nazivom "Na margini" u okviru koga će predstaviti četiri autora sa prostora bivše Jugoslavije: Marko Tomaš, Ivan Čolović, Dragana Mladenović, Ljuba Živkov koji u svoje stvaralaštvo uključuju aktuelne društve i političke teme, što ih čini svojevrsnim aktivistima u kulturi.

Program će voditi Zoran Kesić, voditelj i autor emisija humorističkog karaktera "Ozbiljne vesti", "Dezinformator", "Fajront republika" i "24 minuta" koji će na ,svoj specifičan način predstaviti goste.

Program će se održati u dvorištu redakcije magazina Liceulice u Svetozara Markoviča 42a, unutrašnje dvorište, što je prilika da se uz podršku gradske opštine Savski Venac i komšija pokrene inicijativa da se zapušten i ruiniran prostor u dogledno vreme pretvori u urednu, zelenu oazu u centru grada, prikladnu za rad i različite javne programe, istaknuto je u najavi festivala.

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD događaji

SD citati

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd