Skip to main content
 • Read more Crkva Društvo

  "VOSTANI SERBIE!" Ovo se DUGO čekalo! Najveća SRPSKA SVETINJA se konačno vraća u našu zemlju! (FOTO)

 • Read more Kralj Petar Društvo

  STRAHOVALI OD SRBA, PA STVORILI VEŠTAČKU ALBANSKU NACIJU: Istoričar otkrio ko je najstariji NAROD na Balkanu!

 • Read more Autobus Slavija Hronika

  "Kost mu je virila iz noge, bilo je KRVI SVUDA!" Potresne scene UZNEMIRUJUĆE nesreće na Slaviji! (FOTO/VIDEO)

 • Read more kat Sirija

  NARODNI RECEPT za borbu protiv OKUPATORA: Prirodni saveznik ČUVENIH gerilaca (FOTO)

 • Read more veljko-raznatovic Ostali sportovi

  UDARA ZA SVE PARE: Nova borba i nova pobeda, Ražnatović i dalje ne zna za poraz (VIDEO)

 • Read more Kija Kockar Zadruga

  NE, SAMO NE TO?! Kija uradila NEDOPUSTIVU STVAR na snimanju Zvezdica!? Javnost je ismeva (FOTO)

 • Read more Lepa Brena i Boba Živojinović VIP

  DIRLJIVO: Brena i Boba podelili sa publikom NAJLEPŠI TRENUTAK U NJIHOVOM ŽIVOTU! (VIDEO)

Vreva

Festival kulturnog aktivizma "Vreva": 10. - 13. septembra

Foto: Facebook
Drugi festival posvećen kulturnom aktivizmu i angažovanom stvaralaštvu, održaće se na beogradskim ulicama, trgovima, parkovima, dvorištima od 10. do 13. septembra.

Ova javna mesta tokom festivala postaće pozornice i bine, galerije i podijumi, govornice bez zidova i ograda, otvorena za sve posetioce, najavili su organizatori festivala "Vreva" koji je nastao u saradnji magazina Liceulice i brojnih partnera okupljenih u svojevrsnoj i jedinstvenoj Platformi aktivizma.

Festival "Vreva" kroz programe u gotovo svim umetničkim formama nastoji da afirmiše angažovano stvaralaštvo, brigu o zajednici i životnoj sredini, multikulturalnost i toleranciju, inkluziju i solidarnost.

Posetioce drugog festivala očekuju izložbe, javne prezentacije, ulični koncerti i književni susreti, radionice, filmske projekcije, tribine "razgovori u parku", performansi pod motom "Kreativno do promena".

U subotu 13. septembra Udruženje KROKODIL zatvoriće drugi festival "Vreva" književnim programom pod nazivom "Na margini" u okviru koga će predstaviti četiri autora sa prostora bivše Jugoslavije: Marko Tomaš, Ivan Čolović, Dragana Mladenović, Ljuba Živkov koji u svoje stvaralaštvo uključuju aktuelne društve i političke teme, što ih čini svojevrsnim aktivistima u kulturi.

Program će voditi Zoran Kesić, voditelj i autor emisija humorističkog karaktera "Ozbiljne vesti", "Dezinformator", "Fajront republika" i "24 minuta" koji će na ,svoj specifičan način predstaviti goste.

Program će se održati u dvorištu redakcije magazina Liceulice u Svetozara Markoviča 42a, unutrašnje dvorište, što je prilika da se uz podršku gradske opštine Savski Venac i komšija pokrene inicijativa da se zapušten i ruiniran prostor u dogledno vreme pretvori u urednu, zelenu oazu u centru grada, prikladnu za rad i različite javne programe, istaknuto je u najavi festivala.

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD događaji

SD citati

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
13 Beograd