Skip to main content
Chevrolet Aveo

GM u velikom problemu!

newspress.co.uk
Lošim vestima za GM nikada kraja, jer je danas objavljeno da je opozvao novu seriju automobila zbog problema sa pregrevanjem farova, što može uzrokovati požar.

Zadnjih nekoliko dana spadaju sigurno među najgore za General Motors. Vesti o rekordinim kaznama se smenjuju sa novostima o broju povučenih vozila sa tržišta. I taman kada je izgledalo da će se situacija smiriti, GM je objavio da će morati da povuče modele "aveo" i "optra", koji su proizvedeni od 2004-2008. godine, u bivšim "Daewoo" fabrikama, koje je GM kupio 1999. godine.

"GM je upoznat sa slučajevima izbijanja požara u ovim vozilima, ali nije bilo nikakvih ozbiljnih povreda ili fatalnih ishoda", navodi se u saopštenju kompanije, ali bez preciziranja broja opozvanih vozila.

Od početka ove godine, vodeći američki proizvođač automobila je povukao preko 13 miliona automobila i kamiona u Severnoj Americi, u trenutku kada je suočen sa kritikama da je godinama skrivao kvar na kontakt-bravi koji je uzrokovao brojne nesreće i pogibiju 13 lica.

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
21 Beograd