fbpx
Skip to main content
Delije u Pioniru

HUMANOST NA DELU: Akcija "Crveno-bela krv" na Malom Kalemegdanu

Foto: MN Press
Udruženje građana "Delije sever" po sedmi put organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi.

Udruženje građana "Delije sever" sedmi put organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi. Ova huminatarna akcija koja nosi naziv "Crveno-bela krv" biće organizovana u ponedeljak 8. juna u prostorijama KK Crvena zvezda na Malom Kalemegdanu od 13 do 19 sati.

- KK Crvena zvezda redovno podržava ovu akciju, a treba istaći da je prilikom poslednjeg dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Udruženja građana Delije Sever u februaru obezbeđeno čak 504 jedinica krvi. Iz zdravstvenih ustanova u Srbiji gotovo svakodnevno stižu apeli dobrovoljnim davaocima jer su zalihe jedinica krvi tri puta manje od potrebnih. Usled toga pozivamo sve humane ljude da 8. juna dođu u prostorije KK Crvena zvezda na Malom Kalemegdanu od 13 do 19 sati i daju krv. Takođe, treba istaći da će se 8. juna akcija "Crveno-bela krv" organizovati i u Zavodu za transfuziju krvi u Nišu od 12 do 17 sati - navedeno je na sajtu crveno-belih, a zatim detaljnije objašnjeno ko može da da krv. 

- Krv može dati samo osoba uzrasta od 18 do 65 godina kao i osoba koja nema zdravstvenih problema. Preporuka Zavoda za transfuziju krvi takođe glasi da je neophodno da davalac bude ispavan, da obeduje i da nije pod terapijom. Interval između između davanja krvi treba da bude tri meseca za osobe muškog, odnosno četiri meseca za osobe ženskog pola. 

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD košarka

SD fudbal

SD mundobasket 2019

SD treće poluvreme

SD ostali sportovi

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
17 Beograd