Skip to main content
banka

ILI "UVALJUJ", ILI LETIŠ SA POSLA: Evo šta se krije iza nasrtljivih bankarskih službenika

Foto: Profimedia
Nova pravila poslovanja velikih banaka

Da bi zadržali posao, službenici u mnogim bankama moraju da ispune normu i da građanima uvale određeni broj usluga.

U vreme kada imaju sve manje posla jer se građani plaše novih zaduživanja, banke su svojim šalterskim radnicima uvele nova pravila poslovanja.

PAZITE KADA DIŽETE NOVAC SA BANKOMATA: Pronađen "skimer" koji SKIDA PODATKE sa kartica!

Sudeći po dobro obaveštenim izvorima, u pojedinim velikim bankama svaki šalterski radnik dobija napismeno koliko godišnje mora da "upeca" novih klijenata i da odobri usluga. Ukoliko ne ispuni normu i od postavljenog cilja znatno odstupi, dolazi na spisak radnika koji su prvi na udaru u slučaju smanjenja broja zaposlenih.

U banci
Foto: Profimedia/ilustracija

 - Pisalo je da za godinu dana moram da odobrim 40 kreditnih kartica, još toliko dozvoljnih minusa, nekoliko kredita. Koleginica me je posavetovala da poruku shvatim ozbiljno

OVAKO RAZMIŠLJA POSLODAVAC: "Kada vidim ovo u CV pomislim da s njim nešto nije ok"

- Kada sam se vratila s porodiljskog, dobila sam papir s takozvanim ciljevima koje moram da ispunim. Pisalo je da za godinu dana moram da odobrim 40 kreditnih kartica, još toliko dozvoljnih minusa, nekoliko kredita. Kolegnica me je posavetovala da poruku shvatim ozbiljno jer je praksa pokazala da ću se u suprotnom lako naći na listi za odstrel - priča službenica iz jedne banke i dodaje da je to odgovor na pitanje građana zašto im se na šalterima sve češće uporno nude nove usluge.

Banke u Srbiji u 2015. ugasile su 57 filijala.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 1 Pogledaj sve komentare
zmaj's picture

zmaj

Radio sam u banci 10 godina...navukao se na lekove za smirenje..ne samo ja. Vec pola mojih kolega. Ubedjivao sam prijatelja da uzme kredit...mislim kakav sam ja to projatelj,ali mu je svakako trebao. Cist pred kreditnim biroom,odbioi ga za 100000.00 jer nije ozenjen. Smejao mi se a ja da puknem od muke. Tezak je to rad...to je robovski rad.E sad neka kaze neko pa sta oces plata ti je velika...mozda i jeste 37000 ali covek i da ima 50000 ubijanje je u mozak. Dodjes u 8 odes u 7. Prvo dete nisam ni vidjao...sad kad sam napustio uzivam u deci a kad cu se zaposliti to vec ne znam. Po svemu sudeci nikad.

3 | 0

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
21 Beograd