fbpx
Skip to main content
Goran Jevtić

JEVTIĆ TAKTIZIRA? Tražio izuzeće pravosuđa kako bi odugovlačio proces

Foto: Profimedia
Goran Jevtić, optužen za obljubu maloletnika, juče je na sudu izmišljao razloge kako bi odugovlačio sudski proces.

Prema saznanjima “Blica”, Jevtić je tražio izuzeće kompletnog pravosuđa u Somboru - višeg i osnovnog tužioca, njegovih zamenika i predsednika suda jer smatra da je sud pristrasan na njegovu štetu. Međutim, iza zahteva stoji namera da se proces odugovlači.

"Smatram da bih na nekom drugom mestu imao pravičnije suđenje", rekao je Jevtić, koji se juče nije izjašnjavao o krivici. On je, takođe, zamerio sudskom veću i što je u medijima objavljen datum početka procesa jer, kako je rekao, “samo što nije linčovan po medijima”.

Glumac je imao zamerki i na nalaz sudskog veštaka za koji je rekao da je neobjektivan.

"Sud prema meni nije bio pravičan. Ovim procesom mi je uništen život i tražim suđenje u nekom drugom gradu", rekao je Jevtić. 

Optužnica tereti Jevtića da je juna 2014. godine u toaletu Narodnog pozorišta u Somboru izvršio obljubu nad maloletnim L. K.

Neposredno pre podizanja optužnice tužilaštvo je odbilo Jevtićev predlog da se nagodi, prizna krivicu i uplati 100.000 dinara u humanitarne svrhe.

Njegovim obraćanjem sudskom veću Osnovnog suda u Somboru počeo je sudski proces zbog optužbi da je glumac počinio obljubu nad maloletnim L. K. (16).

Glumac je u somborski sud došao u pratnji advokata Vladimira Horovica, vidno bled i potišten, i nije želeo da daje izjave za javnost, koja je odmah isključena sa suđenja. Sudija Angela Mastilović tu odluku je obrazložila potrebom za zaštitom oštećenog maloletnika.

Oštećeni i njegovi roditelji juče nisu došli na suđenje.

Posle odluke Apelacionog suda o zahtevu za izuzeće biće poznato koji će sudija suditi Jevtiću i da li će se proces odvijati van Sombora.

Pročitajte i:

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd