fbpx
Skip to main content
Jovan Kolundžija

Jovan Kolundžija dobitnik nagrade "Miša Anastasijević"

BEOGRAD - Proslavljeni violinista Jovan Kolundžija dobitnik je republičkog priznanja "Kapetan Miša Anastasijević" za afirmaciju muzičke kulture Srbije u svetu.

Kako je saopštio organizator, svečana dodela priznanja održaće se u ponedeljak, 7. aprila u 17 časova u Matici srpskoj u Novom Sadu.

Priznanje koje nosi ime Kapetana Miše Anastasijevića, istaknutog preduzetnika, humaniste i dobrotvora dodeljuje se u okviru projekta kompanije Media Invent "Put ka vrhu", koji prati stvaralačko kretanje, ocenjuje i vrednuje rezultate u privredi i društvu u celini u cilju promocije i afirmacije društvenog i preduzetničkog stvaralaštva.

Među dobitnicima ovog cenjenog priznanja su Emir Kusturica, Miodrag Kostić, Majkl Kirbi, Ivana Španović, kompanija Hemofarm i drugi istaknuti pojedinci i kompanije.

Predloge za priznanje šalju privredne komore, lokalne samouprave, udruženja novinara, nevladine organizacije i istaknuti pojedinci, a odluku o dobitnicima nagrade donosi žiri koji čine ugledni profesori Novosadskog i Beogradskog univerziteta, predstavnici Radio-televizije Vojvodine, Privredne komore Beograda, Privredne komore Vojvodine.

U obrazloženju žirija se navodi da je Kolundžija kao istaknuti muzički umetnik, poznat i priznat u Srbiji i svetu, svojim celokupnim više decenijskim angažmanom, na najbolji način afirmiše kulturno stvaralaštvo Srbije u svetu.

Kolundžija više od četiri decenije ostavlja značajan trag na svetskoj muzičkoj sceni. Dobitnik je najuglednijih i najvećih domaćih i međunarodnih nagrada, kao i društvenih priznanja, a pored brojnih koncerata i gostovanja širom sveta, maestro veliki deo svog vremena posvećuje promovisanju i usavršavanju mladih talenata u svojoj umetničkoj zadužbini, Centru lepih umetnosti Gvarnerius.

Početkom godine, Kolundžija je dobio i prestižno priznanje "Menadžer godine "u oblasti kulture, nagradu koju u okviru tradicionalne akcije „Kompanije i ličnosti koje su obeležile godinu“, dodeljuje Klub privrednih novinara Srbije.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD događaji

SD citati

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd