Skip to main content
Mateja Kežman

KEŽMAN ZA SRBIJU DANAS: Advokat će trpeti mnogo manji pritisak

Foto: MN Press
Holanđanin traži disciplinu, ali ima dobru komunikaciju sa igračima. Sve ekipe koje je vodio su imale jako dobru atmosferu i retko je imao problema sa igračima, istakao je nekadašnji reprezentativac naše zemlje, koji je četiri godine igrao za PSV.

Srbija je konačno dobila selektora fudbalske reprezentacije. Iskusni Holanđanin Dik Advokat vodiće Srbiju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine. On je posle Španca Havijera Klementea drugi stranac na klupi „orlova“. Holandski mentalitet i fudbal veoma dobro poznaje Mateja Kežman koji je četiri godine veoma uspešno igrao za PSV. Nekadašnji napadač naše reprezentacije je zadovoljan odlukom Fudbalskog saveza Srbije (FSS)

- Napravljen je sjajan izbor i mislim da su ljudi iz FSS doneli pravu odluku. Advokat je iskusan, a posebno bih istakao njegov dugogodišnji rad u Rusiji koja nam je bliska po mentalitetu. Zbog toga mislim da će se brzo uklopiti – rekao je na početku Kežman.

Ljubinko Drulović je do sada bio v. d. selektora i nije dobio pravu šansu. Mislite li da se FSS ogrešio o njega?
- U pitanju je suvi profesionalizam, pa su neke odluke bolne. Drulović je pokazao kvalitet kada je prošle godine sa omladinskom reprezentacijom postao evropski prvak, Ipak, uz dužno poštovanje, nije isto voditi omladinsku i seniorsku reprezentaciju. Nadam se da će uskoro naći klub, a posle opet sesti na klupu „orlova“.

Mislite da je dobro što je stranac selektor Srbije?

- Dovesti ovakvog stranca je veoma dobro. Ne bih delio trenere na domaće i strane, pogotovo kada je u pitanju Advokat koji je radio u nekoliko zemalja i vodio razne reprezentacije. Stranom treneru će biti lakše jer će trpeti mnogo manji pritisak nego domaći.

Igrali ste dugo u Holandiji i imali ste priliku da upoznate Advokata iako vas nije trenirao. Koje su karakteristike koje ga odlikuju?

- Na prvom mestu jak karakter. Ne zovu ga džabe Mali general. Traži disciplinu, ali ima dobru komunikaciju sa igračima. Sve ekipe koje je vodio su imale jako dobru atmosferu i retko je imao problema sa igračima. Upravo je disciplina preko potrebna našoj reprezentaciji.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD fudbal

SD košarka

SD tenis

SD treće poluvreme

Vremenska prognoza
Clear sky
21 Beograd