Skip to main content
Land Rover DC100

Land Rover sprema novu verziju Defendera za 2016. godinu

foto: newspress.co.uk
Britanska štampa špekuliše da će Land Rover na leto 2016. godine početi sa proizvodnjom novog modela Defendera, koji će biti namenski pravljen za off-road uslove.

Novi Defender je deo šireg plana koji je Land Rover odavno inicirao a koji za cilj ima potpuno obnavljanje kompletne game proizvoda, kao što je urađeno za Discovery sport.

Land Rover DC100
foto: newspress.co.uk

Glavni dizajner Land Rover-a, Gerry McGovern, je izjavio da će "osvežiti spoljni izgled" dok će sam auto biti mnogo "lepši za oko", šta god to značilo. Štampa špekuliše da će Land Rover izbeći oštre linije, koje su bile karakteristične za klasična off-road vozila, te da će novi model najviše ličiti na koncept DC100.

Pored izgleda, novi Defender će se razlikovati od starijih modela po velikoj količini novih materijala koji će biti upotrebljeni za njegovu izradu. To znači da će kola istovremeno biti lakša ali i kruća, što će rezultovati boljim voznim performansama.

Land Rover DC100
foto: newspress.co.uk

Što se tiče agregata, najverovatnije će biti iskorišćeni JRL  (Jaguar Land Rover) motori bilo u V4 ili V6 konfiguraciji. Snaga će se na točkove prenositi preko 8-mo ili 9-to stepenih automatskih menjača, a ne zna će da li će biti dostupna i verzija gde se manuelno menjaju brzine.

Mediji špekulišu da će novi Defender biti predstavljen na nekom od velikih autosalona sledeće godine.

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD noviteti

SD vesti

Vremenska prognoza
Clear sky
24 Beograd