fbpx
Skip to main content
Letnji puder i maskara!

Letnji puder i maskara!

Foto: Profimedia
Zimske porcelanske lutke se najlakše tope na suncu, vreme je da promenite navike! Ujednačen ten i naglašene oči su dovoljne!

Letnji puder i maskara!
Foto: Profimedia

Koliko puta vam se desilo da puder koji koristite ne podnosi toplotu i nije pravi izbor kada dođu letnji dani. Teški puderi koje ste koristili prethodnih meseci prave male i velike nezgode. Posle višečasovnog izlaganja suncu, razliva se po licu i pravi pečate. To je mali problem, sve dok rukama ne počnete da ga brišete sa lica, a onda to nesvesno prenesete na garderobu koju nosite. Pravi mali pakao.

Ukoliko ne možete bez pudera u narednim letnjim mesecima koji su uveliko počeli, onda se odlučite za kvalitetnije tečne ili pudere u prahu. Tekstura ovih pudera treba da bude lagana, jer će tako lice izgledati prirodnije i pustiće kožu da diše. Za izjednačavanje tena možete da koristite i tonirane kreme koje su možda i najbolji izbor u vrelim letnjim danima. Ove kreme se naročito preporučuju tinejdžerkama.

Obratite pažnju da puder ima zaštitni faktor koje će lice sačuvati od UV zračenja i sprečiti crvenilo, opekotine i ljušćenje kože. Za normalnu i mešovitu kožu preporučuje se puder sa faktorom od 7 do 15, a za osetljivu kožu najbolji su oni koji u formulaciji sadrže faktor 30.

Letnji puder i maskara!
Foto: Profimedia

Maskara u boji

Maskare u plavoj, zelenoj ili ljubičastoj boji daju upečatljiv i jedinstven letnji efekat. Ne zaboravite da leto voli boje koje opisuju sreću, radost i smeh. Crna maskara je nezamenljiva, ali zašto ne biste malo eksperimentisali i vašim očima doneli boje mora, svežine i strasti.

Dame koje imaju tamne oči treba da probaju sa tirkiznim bojama, dok zelene i plave oči dodatno će ukrasiti maskare u istim bojama ili teget nijanse. Budite maštovite i maskaru nanesite na krajeve trepavica i dobićete potpuno novu dimenziju koja neće ostati ne primećena.

Oprez! Umerenost je i u ovom slučaju vrlo bitna. Ukoliko preterate izgledaćete kao veštica iz cirkusa.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
20 Beograd