fbpx
Skip to main content
Dusan Maravic

MARAVIĆ: Zvezdi je bolje da se ne žali

Foto: MN press
Ova situacija je posledica svega što se dešava nekoliko godina unazad. UEFA je primetila da se trošilo više para, nego što su prihodi i smatraju da to nije perspektiva evropskog fudbala. Oni ne žele da se klubovi još više zadužuju, a ne vraćaju stare obaveze. Žele ravnotežu, a Zvezda je više trošila i njeno izbacivanje iz Evrope nije iznenađenje, rekao je nekadašnji fudbaler crveno-belih.

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i dugogodišnji funkcioner Evropske fudbalske unije (UEFA) Dušan Maravić ocenio je da eliminacija iz evropskih kupova nije iznenađenje i upozorio rukovodstvo srpskog šampiona da dobro razmisli o žalbi, jer bi to samo moglo da oteža, već dovoljno tešku situaciju.

- Ova situacija je posledica svega što se dešava nekoliko godina unazad. UEFA je primetila da se trošilo više para, nego što su prihodi i smatraju da to nije perspektiva evropskog fudbala. Oni ne žele da se klubovi još više zadužuju, a ne vraćaju stare obaveze. Žele ravnotežu, a Zvezda je više trošila i njeno izbacivanje iz Evrope nije iznenađenje. Nisu hteli više da čekaju jer su ljud iz Zvezde prevršili meru i smatraju da će im narednih godinu dana služiti da se konsoliduju, kako pravila nalažu - rekao je Maravić.

FK Crvena zvezda
Foto: MN press

On je dodao da je UEFA veoma razočarana ponašanjem Zvezde jer je ignorisala takvu organizaciju i da bi žalba mogla samo da oteža situaciju.

- To govorim iz iskustva provedenog u UEFA. Oni mogu da izađu sa svim podacima zbog čega je Zvezda izbačena i to bi mogao da bude problem. Kada donose odluke, oni dobro mere i nemaju ništa protiv nijednog kluba i saveza u Evropi. Potrebno je da klub analizira situaciju sa FŠ i donese odluku da li da se žale - naveo je Maravić.

Prema njegovim rečima velika je šteta što je Zvezda kažnjena, pošto je propuštena prilika da se kroz plasman u Ligu šampiona zaradi novac, slično kao što je bilo 1991. godine kada su crveno-beli postali šampioni Evrope.

- Žalosno je ovo što se desilo. Došli smo u situaciju da je to više etičko pitanje i pitamo se kako je moguće da se to desilo. Srozali smo se i moramo da učimo o organizaciji i administraciji - poručio je Maravić.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD fudbal

SD košarka

SD mundobasket 2019

SD treće poluvreme

SD ostali sportovi

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
11 Beograd