fbpx
Skip to main content
Mima Karadžić u filmu "Lepota poroka"

MAŠALA: Crnogorac rođen 1979. primao socijalnu pomoć kao maloletnik

Foto: Youtube Printscreen
Proverom utvrđeno više stotina zolupotreba prava na primanje socijalne pomoći pa je tako i jedan 35-godišnjak primao novac kao maloletno lice.

Uvidom u 2.020 predmeta za materijalno obezbeđenje u Rožajama, radna grupa Ministarstva rada i socijalnog staranja Crne Gore je utvrdila da 503 predmeta nisu u skladu sa Zakonom o socijalnoj i dečjoj zaštiti i da ne ispunjavaju uslove za dalje korišćenje prava, rekao je ministar rada i socijalnog staranja Predrag Bošković.

On je predstavio dosadašnje rezultate uvođenja Socijalnog kartona-Informacionog sistema socijalnog stranja ISSS u Rožajama.

Revizijom predmeta u Centru za socijalni rad Rožaje, od strane radne grupe koju je formiralo Ministarstvo rada i socijalnog staranja, kontrolisano je 3.868 predmeta koji se odnose na ostvarivanje prava na materijalno obezbeđenje, dodataka za decu, dodataka za negu i pomoć i ličnu invalidninu.

"Razlozi za ukidanje prava na materijalno obezbeđenje su radna sposobnost, pa je iz ovog razloga doneto 154 rešenja o ukidanju prava, punoletstvo člana familije, pa smo tokom revizije pronašli slučaj da porodica prima materijalno obezbeđenje po osnovu maloletnog deteta koje je rođeno 1979. godine. Doneli smo 129 rešenja o ukidanju ovog prava iz pomenutog razloga. Zbog posedovanja imovine donijeta su 54 rešenja o ukidanju prava na materijalno obezbjeđenje, rešenjima su ukinuta prava i zbog prihoda porodice,  promene prebivalista", kazao je Bošković.

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
-0 Beograd