fbpx
Skip to main content
Andreja Stevanović

Milisavljević zahteva vanredni konzilijum za Andreju

Foto: Youtube Printscreen
NIŠ - Narodni poslanik i član Odbora za zdravlje i porodicu Dušan Milisavljević rekao je da je ministru zdravlja Zoranu Lončaru uputio zahtev za organizovanje vanrednog stručnog konzilijuma dečjih ortopeda Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj u slučaju sedmogodišnje Andreje Stevanović koja boluje od retke bolesti.

Milisavljević je rekao novinarima da je u dokumentaciji o lečenju Andreje uočio nepravilnosti i nelogičnosti zbog čega je potrebno da se naši lekari izjasne da li je Andrejino lečenje moguće u zemlji.

"Andreja je rođena bez obe potkolenice i neophodno je njeno lečenje, a stručni konzilijum bi morao da je pregleda i izjasni se o daljim koracima u njenom lečenju", rekao je Milisavljević.

On je naglasio da je do sada nailazio na razumevanje ministra zdravlja i da očekuje njegovo brzo reagovanje.

Andreja Stevanović, snimak
Foto: Youtube Printscreen

Milisavljević je rekao da je Republički fond zdravstvenog osiguranja odbio zahtev porodice Stevanović uz obrazloženje "da za Andrejinu bolest ne postoji šifra" u propisima Fonda.

"Zakon života mora biti jači od svakog paragrafa", kazao je Milisavljević i zatražio da se pravilnik dopuni.

Andreja Stevanović
Foto: Youtube Printscreen

Milisavljević je rekao da postoji u dokumentaciji preporuka iz UDK u Tiršovoj u kojoj se navodi da Andreja nastavi lečenje u jednoj beogradskoj privatnoj klinici, da su roditelji vodili Andreju tamo, ali da lečenje nije bilo uspešno.

Andreja Stevanović, otpusna lista
Foto: Youtube Printscreen

Andrejin otac Goran Stevanović rekao je da je zakazan termin prijema za njegovu ćerku u Rusiji za 23. septembar ove godine i da je za njeno lečenje u toj zemlji potrebno 920.000 rubalja ili nešto više od 20.000 evra.

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
23 Beograd