Skip to main content
Vežbanje

Mrzi vas da vežbate? Prevaziđite izgovore

Teško vam je da se držite plana redovnog vežbanja? Razmislite o praktičnim strategijama za prevazilaženje najučestalijih izgovora.

Nemate vremena - Započnite sa nekoliko desetominutnih šetnji u toku dana. Dobar osećaj koji ćete  dobiti na ovaj način će vas iznenaditi i motivisati za duže vežbanje.

Razmislite o svojim ritualima – Možete reorganizovati vreme i odupreti se naučenim ritualima – subotnji izlazak, ručak sa prijateljima i slične navike ponekad možete zameniti vožnjom bicikla ili telesnim drugim aktivnostima koje vam prijaju.

Vežbanje je dosadno - Menjajte rutinu – rotirajte nekoliko različitih aktivnosti, koje će vas održati vitkim i aktivirati različite grupe mišića, a samim tim biti i zanimljivije.

Previše ste umorni – Pokušajte sa desetominutnim treningom, koji će vas motivisati da nastavite. Bez vežbanja nema ni energije!

Mrzi vas da vežbate – Postavite male ciljeve i planirajte aktivnosti, jer ukoliko postavite prevelika očekivanja, možda ćete odustati i bez dovoljno pokušavanja. Aktivnosti planirajte u onom delu dana kada se vam se čini da imate više energije.

Malim koracima ka većim ciljevima!

(izvor: health24.com)

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD zdravlje

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

Vremenska prognoza
Clear sky
24 Beograd