fbpx
Skip to main content
Ivana Buha

NAGAZILA GA PRED SUDOM: Ivana Buha u Višem tužilaštvu dokazivala zločine svog supruga!

Foto: Srbija Danas
Povodom izjava na prošlonedeljnoj konferenciji za medije pod nazivom „Istina o zaštićenom svedoku Ljubiši Buhi“, Ivana Tulović Buha, supruga prvog svedoka saradnika bila je u Višem tužilaštvu na saslušanju.

Ona je tada priznala da je Ljubiša bio umešan u ubistva Zorana Petrovića Šempe i Branislava Lainovića Dugog, što je ponovila juče pred organima pravde. Dejan Milenković Bagzi dao je dokaze za ta ubistva, a Rade Petošević je istopio pištolj kojim je Lainović ubijen, prema njenoj tvrdnji.

Slučaj protiv Buhe nije otvaran jer su mu to obećali bivši načelnik UKP-a Rodoljub Milović i specijalni tužilac Jovan Prijić tokom priprema za njegovo svedočenje na suđenju ubicama Zorana Đinđića, rekla je Ivana Buha na konferenciji prošle nedelje.

Nije dala fizičke dokaze

Zbog tih navoda Više javno tužilaštvo ju je pozvalo na saslušanje. U kabinetu tužioca zadržala se više od dva sata, gde je ponovila ono što je rekla na konferenciji. Dokumentaciju i fizičke dokaze nije dostavila.

Ljubiša Buha nije hteo da komentariše išta vezano za njegovu suprugu, već je samo rekao da će državni organi odraditi svoj posao i da će sve biti jasno.

Kako je naš portal ranije pisao Ivana je i pre konferencije optuživala Čumeta za niz dela, zbog čega je bila na informativnim razgovorima u policiji, koja je ovaj predmet kasnije prosledila Višem tužilaštvu. Podsećamo da je Zoran Petrović Šempa ubijen u Surčinu 1998. godine, dok je Lainović ubijen 2000. ispred hotela „Srbija“ u Beogradu.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd