fbpx
Skip to main content
En Hatavej

Najlepša dama dana: En Hatavej

Foto: Tumblr
Za nju kažu da podseća na Džudi Garland i Odri Hepbern.

Američka glumica, En Žaklin Hatavej je rođena 12. novembra 1982. godine u Bruklinu. Kada je imala šest godina, sa roditeljima se preselila u Nju Džerzi. Ima dva brata, starijeg Majkla i mlađeg Tomasa. Irskog je i francuskog porekla, a ima i indijanskih i nemačkih korena. 

En Hatavej
Foto: Tumblr

Zapazili su je zahvaljujući ulozi Mije Termopolis u Diznijevom filmu "The Princess Diaries". Ostali filmovi u kojima je glumela su: "Ella Enchanted", "Brokeback Mountain", "The Devil Wears Prada", "Becoming Jane", "Valentine's Day", "Alice in Wonderland", "Love and Other Drugs", "One day", "The Simpsons", "Rio", "The Dark Knight Rises", "Les Misérables".

En Hatavej
Foto: Tumblr

Za film "Les Misérables" En se ošišala, za isti dobila pozitivne kritike i osvojila više od 30 nagrada, Oskara, Zlatni Globus, Gild, BAFTA... Za ulogu u Simpsonovima je osvojila Emi nagradu. Glumeći Endi Saks u filmu "Devil Wears Prada", morala je da smrša i jela je samo voće, povrće i ribu zajedno sa glumicom Emili Blant i dešavalo se da plaču zajedno jer su gladne.

En Hatavej
Foto: Tumblr

Magazin "People" ju je 2001. imenovao za jednu od zvezda koje su se probile, i u istom broju se pojavila među 50 najlepših ljudi (2006. godine). "Entertainment Weekly" ju je 2010. proglasio jednom od najseksipilnijih zvezda godine.

En Hatavej
Foto: Tumblr

En je 2004. godine započela romantičnu vezu sa Italijanom Rafaelom Folierijem. Polovinom juna 2008. godine ga je glumica napustila jer su Rafaelovi ilegalni poslovi mogli da naškode njenoj glumačkoj karijeri. Međutim, u novembru iste godine, započela je vezu sa glumcem Adamom Šulmanom. Verili su se 2011. godine, a venčali u septembru 2012. u Kaliforniji.

En Hatavej
Foto: Tumblr

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Clear sky
22 Beograd