fbpx
Skip to main content
Eva Grin

Najlepša dama dana: Eva Grin

Foto: Tumblr
Seksi mračna dama.

Francuska glumica i model rođena je 5. jula 1980. godine u Parizu. Ima sestru bliznakinju Džoj koja je starija nekoliko minuta od nje, ali nisu identične. Za sebe kaže da je hladna i da posle snimanja voli da sedne pored vatre, čita knjigu i pije vino. Hobi joj je sakupljanje lobanja i insekata.

Eva Grin
Foto: Tumblr

Sa 17 godina je napustila francusku školu i preselila se u Englesku gde je nastavila školovanje. Posle toga je studirala glumu i usavršavala se na akademiji dramskih umetnosti u Londonu. Prvo je nastupala u pozorišnim predstavama u Francuskoj dok je nije primetio režiser Bernardo Bertoluči i angažovao je za film "Sanjari" za koji je dobila pozitivne kritike, ali naročito skreće pažnju na sebe zbog nekoliko filmskih scena gde se pojavila naga.

Eva Grin
Foto: Tumblr

Nagrađena je BAFTA nagradom za zvezdu u usponu. U Tim Bartonovom filmu "Mračne senke" glumela je Anželik Bušard, a sada se očekuje "Grad greha" u kome igra Avu Lord. Trenutno snima seriju "Peni Dredful".

Eva Grin
Foto: Tumblr

Eva je radila i mnoge modne kampanje za "Armani", "Lancôme", reklamirala je Diorov "Midnight Poison" parfem, "Briel" i "Heineken". Proglašena je, od strane "Empire" magazina, za šestu najseksipilniju glumicu, kao i devetu najseksipilniju glumicu u istoriji filma.

Eva Grin
Foto: Tumblr

Bila je u romantičnoj vezi sa kolegom Martonom Ksokasom kog je upoznala na snimanju filma Kingdom of Heaven, ali su se rastali 2009. godine, posle četiri godine veze.

Eva Grin
Foto: Tumblr

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Clear sky
23 Beograd