fbpx
Skip to main content
Ivana Španović

Najlepša dama dana: Ivana Španović

Foto: Facebook
Atletičarka koja je, osim brojnih medalja, osvojila mnoga srca širom sveta.

Najuspešnija srpska atletičarka, osim što je poznata po odličnim sportskim rezultatima, prepoznatljiva je i po odličnom izgledu i pravilnim crtama lica na koje niko ne ostaje ravnodušan. 

Dvadesetčetvorogodišnja srpska sportistkinja rođena je u Zrenjaninu. Takmiči se u disciplini skok u dalj. Prva je atletičarka iz Srbije koja je osvojila medalju na svetskim takmičenjima, osvojivši bronzu 2013. godine na Svetskom prvenstvu u Moskvi.

Ivana Španović
Foto: Facebook

 

Medalju sa ovog takmičenja ponela je i 2007. godine, ali u kategoriji kadeta osvojivši srebro. Bila je učesnica i na Olimpijskim igrama u Pekingu. Neverovatne rezultate ostvarila je na brojnim prvenstvima naše zemlje, kao i na Univerzijadi održanoj 2009. godine. 

Ivana Španović
Foto: Facebook

 

Dnevni list Sport ju je 2008. proglasio za mladog sportistu godine, dok je krajem prethodne godine proglašena za sportistkinju godine od strane Olimpijskog komiteta Srbije i Udruženja sportskih novinara Srbije, kao i za najbolju atletičarku Balkana.

Osvojivši zlatnu medalju na Prvenstvu Balkana, ove godine u Istanbulu, oborila je državni rekord u skoku u dalj. Osim uspeha u ovoj disciplini Ivana ih beleži i u petoboju držeći rekord.

Ivana Španović
Foto: Facebook

 

Ova vojvođanska lepotica našla se na prvom mestu rang liste najboljih skakačica na svetu. Verena je za fitnes trenera Vladimira Kumrića, s kojim je već šest godina u vezi.

Ivana Španović
Foto: Facebook

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
8 Beograd