fbpx
Skip to main content
Marija Šarapova

Najlepša dama dana: Marija Šarapova

Foto: Tumblr
Prelepa teniserka bila je jedna od najmoćnijih poznatih ličnosti po Forbsu.

Marija Jurjevna Šarapova, ruska teniserka, rođena je 19. aprila u Njaganju. Njeni roditelji su iz Belorusije, ali su se 1986. godine preselili u Rusiju. Sa samo 4 godine je počela da trenira tenis, a kada joj je bilo 6, Martina Navratilova je uočila njen talenat i predložila njenim roditeljima da bi Marija trebalo da počne ozbiljnije da se bavi tenisom.

Marija Šarapova
Foto: Tumblr

Šarapova je osvojila pet grend slem turnira, a prvi koji je osvojila, sa sedamnaest godina, je Vimbldon 2004. godine. Može da se pohvali i osvajanjem turnira u SAD, Australiji i dva puta Roland Garosom.

Marija Šarapova
Foto: Tumblr

U julu 2008. godine se našla na prvom mestu liste najplaćenijih sportista, dok ju je časopis "People", 2005. godine svrstao u 50 najlepših poznatih ličnosti na svetu. Tri puta se našla na prvom mestu VTA liste, dva puta 2005. i jednom 2008. godine.

Marija Šarapova
Foto: Tumblr

Teniserka je učestvovala u brojnim reklamama i modnim kampanjama, kao što su "Sports Illustrated Swimsuit Issue", "Nike", "Prince", "Canon", "Kol Han", "Motorola", "Land Rover", "Tag Heuer", "Tiffany" i ambasador je Poršea. "Sugarpova" je linija slatkiša koja je posvećena njoj, a postoji 12 različitih ukusa.

Marija Šarapova
Foto: Tumblr

Maša je bila verena za slovenskog košarkaša Sašu Vujačića od 2009. do 2012. godine kada je objavila da su raskinuli. U drugoj polovini 2012. godine, počela je da se zabavlja sa bugarskim teniserom Grigorom Dimitrovom, a vezu su potvrdili 2013. na prvenstvu u Madridu.

Marija Šarapova
Foto: Tumblr

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Slaba kiša
4 Beograd