fbpx
Skip to main content
crveni krst

Najneophodnija konzervirana hrana

Foto: Profimedia/ilustracija
BEOGRAD - Crveni krst, koji je aktivan u svih 39 sredina pogođenih poplavama, trenutno najveće potrebe ima za konzerviranom hranom.

Crveni krst
Foto: Tanjug

''Više od 70 odsto primljene pomoći se ogleda u vodi, a svega osam odsto u konzerviranoj hrani i oko osam odsto u higijenskim artiklima'', rekla je Milenović.

Ona je navela da je konzervirana hrana najveća potreba Crvenog krsta, i to zbog uslova u kojima se ljudi nalaze, jer je potrebno da imaju neki gotov obrok.

Kada je reč o Crvenom krstu Beograda, ona je navela da su potrebni brašno, ulje, šećer i pasulj.

''Do sada je Crveni krst Srbije na teren opremio 653 tone pomoći iz Beograda, dok je 51 organizacija iz Srbije u korist onih koji su pogođeni pripremila 1.760 tona'', rekla je Milenović.

Ona je istakla da je najviše napora, ovih dana, uloženo da se u Obrenovcu osposobi put za pružanje humanitarne pomoći građanstva.

''Dnevno tu preuzima pomoć između 1.800 i 3.000 ljudi. Za sada smo to dobro uspostavili. Još su nam potrebni dogovori sa lokalnim štabom, a videćemo kako će ići sa povratkom građana jer će se ta potreba sigurno uvećati kada se više građana bude i vratilo'', rekla je Milenović.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Mist
0 Beograd