fbpx
Skip to main content
Nega kože lica

Nakon tridesete neophodna i dnevna i noćna krema!

Sa ulaskom u tridesete svakoj ženi je potrebna intenzivnija nega lica jer koža polako gubi na elastičnosti, pada proizvodnja kolagena, i bore postaju sve vidljivije. Pravilan režim stoga uključuje i dnevnu i noćnu kremu.

Dnevna krema
Osnovni zadatak dnevne kreme jest zaštita kože od svakodnevnog zagađenja, vetra i velikih razlika u temperaturi. Ona stvara svojevrsnu barijeru i sprečava isušivanje kože. Dnevna krema je prozračnija od noćne, ali dovoljno snažna da spreči prodiranje mejkapa u pore. Lako upija i ne ostavlja masni trag. 
Žena stavlja kremu na liceNajčešće sadrži UV filter čime štiti od štetnog zračenja i preuranjenih bora. Međutim, valja izbegavati alfa hidroksilnu kiselinu i retinoide jer kožu čine osetljivijom na sunce. 
Dnevnu kremu valja nanositi ujutro i po potrebi još nekoliko puta na dan. Ako radite u noćnoj smeni onda se umesto noćne preporučuje korištenje dnevne kreme koja bolje štiti od zagađenja.

Noćna krema
Ona je bogata aktivnim sastojcima koji pospešuju obnovu kože, dubinski je hidriraju i hrane. Noćna krema je bogatija nego dnevna i lakše prodire u kožu. Koža hranljive sastojke najbolje upija za vreme spavanja.
Za razliku od dnevnih krema, noćne podnose retinol, glikolnu i hijaluronsku kiselinu zato što ne postoji rizik od izlaganja suncu. Najpotrebnije su suvoj koži koja lako gubi vlagu, isušuje se i brže puca. Međutim, treba izbegavati one na bazi parfema jer mogu uzrokovati crvenilo i perutanje.

(24sata.hr)

SD lepota

SD vesti

SD astro

SD porodica

SD sex

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
8 Beograd