fbpx
Skip to main content
Diznijeva princeza

NE BAŠ ONAKO KAKO BISTE VOLELI: Evo kako bi Diznijeve princeze izgledale da su ZAISTA ŽIVELE! (VIDEO)

Foto: Youtube Printscreen/BuzzFeedVideo
Prema bajkama, radnja se dešava u određeno vreme i na određenom mestu. Stoga se i izgled i ponašanje znatno razlikuju od onog idealnog iz crtaća.

Čini se da su Dizni i njegove princeze sve popularnije. Stoga gotovo na dnevnom nivou saznajemo nove informacije koje se tiču njegovih crtaća i likova iz istih. Što se tiče transformacija iz crtanog u realnost, može se reći da je ovo definitivno jedan od najtačnijih preobražaja, jer su u obzir uzeti i vreme i mesto opisano u bajci. Stoga je na princeze uticao i kulturološki momenat, odnosno kada se uzmu u obzir istorija i geografija, one bi izgledale ovako.

Snežana (crtani "Snežana i sedam patuljaka" iz 1937.)

Radnja je smeštena oko 1.500. godine u Nemačkoj. Religijske reforme su veoma uticale na žensku odeću koja je bila teška, mračna i stroga.

Džesmin (crtani "Aladin" iz 1992.)

Preislamska Arabija je bila skromno društvo, tako da su žene nosile široku  odeću koja nije isticala obline. 

Tijana (crtani "Princeza i žaba" iz 2009.)

Iako je Nju Orleans 1920. bio epicentar crnačke kulture, ipak su pravljene rasne razlike. 

Aurora (crtani "Uspavana lepotica" iz 1959.)

Odgajana kao seljanka u Engleskoj 1300. koja je otkrila da je princeza. Iako su plemkinje imale bolje obrazovanje, vodile su daleko striktniji život nego obične žene.

Pokahontas (crtani "Pokahontas" iz 1995.)

U Americi, tačnije, u Virdžiniji 1600. indijanke koje su živele u plemenima su pokrivale tela tetovažama, a retko kada su pokrivale grudi.

Bela (crtani "Lepotica i zver" iz 1991.)

Bela koja je 1700. u Francuskoj bila udata za kraljevića, oblačila bi se ekstravagantno kako bi pokazala svoj status. Međutim, aristokrate su bile zbačene sa vlasti tokom Francuske revolucije.

Kada vidimo sve ove činjenice, možemo da se zapitamo da li su živele srećno do kraja života?

Ukoliko vam je ovo bilo interesantno, saznajte kako bi Diznijeve princeze izgledale sa realnim frizurama (više informacija na OVOM linku)

Pročitajte i:

SD zanimljivosti

SD uvrnuto

SD ljubimci

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
23 Beograd